Les paraules de Toni Ten en el seu comiat com tecnic del Tau Castelló

a la pista del pavelló Ciutat de Castelló ha tingut lloc l’acte de comiat que el TAU Castelló ha organitzat a Toni Ten, després de divuit temporades al club taulell, sent l’entrenador del primer equip ni més ni menys que setze.
L’acte, al qual han acudit amics, la plantilla, treballadors del club, directiva i els mitjans de comunicació, ha començat amb la intervenció del president Luis García qui ha reconegut que la decisió de Ten els ha agafat de sorpresa, però que estan infinitament agraïts, “a Toni Ten li devem molt, ens ha donat un valor afegit a tot el que ha estat el nostre projecte. Em va agafar de sorpresa, però les coses s’han d’agafar com vénen. Hem d’estar agraïts per la seva dedicació i feina. Per nosaltres serà difícil perdre de vista Toni Ten”.
També ha deixat clar García que la màquina del TAU Castelló no para i encara que no estigui Toni Ten en el projecte “no volem que això pari i des de la directiva volem seguir creixent a poc a poc. Hem de continuar pensant que aquest projecte és important i tenim ànsies de créixer amb els mitjans que tenim. I és feina de la directiva aconseguir aquests mitjans” afirmava el president del TAU Castelló.
Luis García ha acabat la seva intervenció dient que “Toni aquest on estigui serà una ànima d’aquest club” i és que l’ondenc va començar el camí de primer entrenador gairebé amb el camí de la presidència de Luis García, i ha estat una peça fonamental al creixement del club dins i fora també de la pista.
Després d’una petita broma, Toni Ten ha trencat el gel de la seva intervenció que s’ha vist tallada per les llàgrimes i per un nus a la gola que li impedien parlar, en un silenci que només ha estat trencat per l’ovació de tots els assistents , agraint-li sense paraules tot el que Toni ha fet pel club i per les persones amb qui ha estat en contacte. I és que el Toni, a més d’un gran entrenador, és una gran persona. Per fi arrencava a parlar l’ondenc “he cregut que era el moment d’anar-me’n, no per res en especial ni en concret. Jo seguia treballant molt a gust i estava molt a gust”, afirmava entre sanglots Ten sabent que el seu cicle al TAU Castelló ha acabat, “molts amics entrenadors em deien moltes vegades que havien acabat el seu cicle al club on estaven i jo no ho entenia. Aquesta vegada ho he entès perquè he tingut aquesta sensació en acabar la temporada”.
El que és clar és que la decisió és ferma i reflexionada, i encara que el president li va donar uns dies per pensar-s’ho, després de rebre la notícia del mateix Toni el diumenge al matí, Ten es reafirmava en la decisió d’abandonar el club de la seva vida , “prengui aquesta decisió i estic convençut i de gust amb ella. El que és important és que cadascú segueixi el seu camí i seguim creixent junts”.
Un altre cop les llàgrimes del fins avui entrenador del TAU Castelló s’han barrejat amb els aplaudiments dels assistents i Ten tancava la seva intervenció donant gràcies, “Gràcies. La confiança sempre ha estat enorme en mi i volia sortir així, volia sortir estimat i volia sortir valorat, sortir pel meu propi peu i sortir respectat”.
I sens dubte que se’l valora i se’l respecta amb 469 partits oficials a l’esquena i el balanç positiu de 244 victòries i 225 derrotes. Campió de Copa LEB Plata, un ascens a LEB Or en què ha jugat dos playoffs d’ascens a la Lliga Endesa i aquesta temporada s’ha quedat a les portes de tornar-los a jugar, després d’una cistella a l’últim segon de la pròrroga al últim partit de lliga.
I tota aquesta trajectòria professional i humana de Toni Ten s’ha vist reflectida en les innombrables felicitacions i mostres de suport que la gent del món del bàsquet de tot el territori nacional ha mostrat des que el club va emetre el comunicat de la de cisió de Toni de abandonar la disciplina del club. Tweets, post i WhatsApp de jugadors, entrenadors, clubs, mitjans de comunicació, periodistes i fins i tot aficionats d’altres clubs demanant a les seves directives la incorporació de Ten per a la temporada que ve.
Un suport que sempre tindrà des del club que l’ha vist créixer com a entrenador i com a persona.

Informació i Foto: Tau Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: