Les obres del col·legi Ambaixador d’Almassora superen els tres milions executats

Les obres del col·legi Ambaixador Beltrán aconsegueixen els 3.194.721 euros executats després de finalitzar el mes d’abril. L’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras ja té completat el 64,6% del total de la construcció educativa. La regidora d’Educació, Raquel Barberá, acompanyada pels tinents d’alcalde Santiago Agustí i Javier Mollà, a més de representants de la corporació municipal, tècnics de l’Ajuntament i l’equip directiu del centre escolar, ha rebut al director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat, Víctor García, amb l’objectiu d’analitzar l’avanç dels treballs.

Els tècnics de l’àrea d’Urbanisme, al costat dels dissenyadors del centre i els representants de la signatura adjudicatària de la construcció, han mostrat als presents tot el recinte educatiu. El personal del consistori ha exposat les xifres amb 3.194.721 euros executats i 1.750.391,42 euros restants per a finalitzar els treballs. Els directors de l’empresa constructora han mantingut el seu compromís d’acabar l’obra tant d’Infantil com de Primària aquest estiu i així garantir el trasllat de l’alumnat del vell edifici a les noves dependències municipals abans que arranque el nou curs escolar.

Malgrat les dificultats per la pluja i l’escassetat de subministraments materials, l’empresa, que ja va executar el col·legi Regina Violant, manté el calendari previst. Alumnat, docents i equipament es traslladaran durant els mesos de vacances al nou edifici dissenyat per la signatura valenciana Durán Moreno Arquitectos S.L.P. Una vegada completat el trasllat, la signatura adjudicatària podrà començar l’enderrocament del bloc antic on els menors estudien actualment. Aquest espai alliberat albergarà el gimnàs i les pistes esportives del centre.

La nova construcció suposa la dotació de sis unitats d’Infantil, 12 aules de Primària i un menjador amb capacitat per a 360 escolars repartits en torns. A més, està previst que mantinga l’aula per a l’alumnat de dos anys que ha incorporat aquest curs a través d’un programa pilot de la Generalitat Valenciana i que ha cobert les 18 places oferides tant en aquest col·legi com en el Regina Violant, els dos pioners a Almassora.

Cal destacar que el finançament del centre escolar, que aconsegueix els 5.700 metres quadrats, és a càrrec del pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, García ha destacat “el treball conjunt, la implicació i la col·laboració de l’Ajuntament d’Almassora en l’execució d’aquestes obres per a acabar amb els barracons, modernitzar els centres educatius de la seua localitat i a més generar 700 llocs de treball en el sector de la construcció gràcies al pla Edificant”.

Finalment, la regidora d’Educació, Raquel Barberá, ha agraït a la Conselleria d’Educació la seua inversió en la localitat durant els últims anys “cal recordar que Almassora va estrenar fa dos cursos el col·legi Regina Violant amb una obra superior als cinc milions d’euros”. “La comunitat educativa ha fet un esforç enorme i aquest estiu tindran el seua recompensa estrenant un col·legi a la seua altura”, ha afegit l’edil.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: