Les I Jornades Educatives municipals ‘Borriana inclou’ analitzaran les claus de la inclusió a les aules

El Centre Municipal de Cultura la Mercè acollirà les I Jornades Educatives municipals sota el títol Borriana inclou, que se celebraran els propers dies 6 i 7 de maig, organitzades per l’Ajuntament de Burriana a través de la Regidoria d’Educació amb la col·laboració del Centre de Formació del Professorat, Cefire.

Segons ha informat el regidor d’Educació, J Ramon Monferrer, aquestes primeres Jornades, on s’han inscrit al voltant de 150 persones docents a través del Cefire i més de 70 famílies a través de l’organització, compta amb ponents de reconegut prestigi i està dirigit al professorat d’infantil, primària i secundària i als departaments d’orientació, i també a les famílies i estudiants futurs docents. El Cefire certificarà lassistència a les persones docents.

Per Monferrer, una escola inclusiva “reconeix que les diferències existeixen a tot l’alumnat, i no només a uns quants, i concep la diferència com un valor útil i aprofitable a l’aula per tot el grup, i no tractada en espais diferenciats”.

En aquest sentit, ha posat de relleu l’interès suscitat en la manera d’“educar per al desenvolupament humà i per a la justícia social” perquè, ha valorat, “és molt satisfactori tractar aquestes qüestions tan importants per al procés educatiu, tant parental com a nivell de centres escolars, per contribuir a crear una nova societat i adonar-nos que l’educació té un altre sentit i va més enllà de l’ensenyament enciclopèdic”.

En aquestes jornades, ha explicat el regidor d’Educació, “analitzarem algunes de les claus per oferir al professorat de totes les àrees i de les diferents etapes educatives, així com als especialistes de suport a la inclusió, coneixements, estratègies i eines que facilitin la feina amb tot l’alumnat, per fer efectiva la inclusió educativa”.

Així, ha manifestat, es tracta de dotar el professorat d’eines pràctiques per a la inclusió, divulgar experiències que apropen a l’escola i la família, teixir vincles entre la comunitat educativa i afavorir un aprenentatge significatiu i personalitzat, i oferir recursos, propostes i bones pràctiques d’intervencions a l’aula.

Entre els continguts de les I Jornades Educatives municipals destaquen les propostes sobre eines pràctiques per a la inclusió i la pràctica de leducació inclusiva: propostes alternatives, metodologies inclusives i innovadores en el procés densenyament aprenentatge, el treball en equip del professorat, el vincle entre la comunitat educativa i leducació inclusiva a laula.

Finalment, el regidor d’Educació ha aprofundit sobre la convivència i la inclusió educativa, després dels canvis que hi ha hagut a nivell social, tant des d’un punt de vista global com a local, i que han incidit sobretot en els temes relacionats amb la inclusió, que afecten de manera generalitzada tots els sectors de la població, per la qual cosa han adquirit ara més vigència que mai”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: