Les fundacions de recerca biomèdica valencianes creen la beca Ana Lluch per impulsar la recerca traslacional en Oncologia

Les fundacions de recerca biomèdica valencianes Institut d’Investigació Sanitària Incliva, de l’Hospital Clínic de València, i el Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF) han signat un conveni per a la posada en marxa de la beca Ana Lluch, que té com a objectiu impulsar la investigació traslacional en Oncologia. La beca es dóna a conèixer en la vigília del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que es commemora cada 11 de febrer des de 2016 a proposta de l’assemblea general de les Nacions Unides.

La beca, que es convocarà cada dos anys, es destinarà a la contractació d’un investigador o investigadora predoctoral, que rebrà formació en aquesta àrea durant aquest període, sent acollit durant a l’almenys dotze mesos en un grup de recerca de l’CIPF i altres dotze mesos en un grup de recerca de Incliva, sota la coordinació d’un investigador en recerca bàsica i un altre clínic, pertanyents a cadascuna de les institucions convocants.

El conveni ha estat subscrit pel director general de Incliva, Andrés Cervantes, i la directora de l’CIPF, Deborah Burks. Les dues entitats tenen entre els seus objectius fundacionals la investigació científica i tècnica en l’àmbit biomèdic i promouen activitats de formació, investigació i desenvolupament científic i tecnològic, col·laborant entre elles i amb els sectors socioeconòmics per assegurar la innovació i la modernització de sistema productiu gràcies a la formació i la investigació.

La beca Ana Lluch té com a fins posar a l’abast d’estudiants predoctorals les eines i coneixements necessaris per desenvolupar un projecte translacional i proporcionar-los la capacitació d’excel·lència científica després d’haver completat la seva formació acadèmica, incrementant la massa crítica i construint un pont entre la recerca bàsica i la investigació clínica.

Per 2021 i 2022 està dotada amb 51.714,16 euros, dels quals cada entitat aporta 25.857 euros, distribuïts en dues anualitats (12.928,54 euros cada any cada entitat).

Incliva i CIPF nomenaran un director / a de projecte en cada centre, dins el grup de recerca que acollirà l’investigador / a, amb la qualificació i experiència adequades a l’àmbit de la investigació proposada. Els directors / es de el projecte actuaran com a supervisors / es científics de el projecte i interlocutors davant les adreces científiques dels centres signants.

Un cop conclosa la investigació, l’investigador o investigadora predoctoral de remetre un resum de la seva activitat als directors de l’CIPF i Incliva i les parts hauran de fer públics els resultats generals de la investigació, atenent els requisits relatius a les dades de caràcter personal ia la protecció dels drets de propietat intel·lectual.

Les entitats signants es comprometen a realitzar la convocatòria per a la selecció de l’investigador o investigadora predoctoral en el termini de dos mesos des de la signatura de el present conveni i resoldre la convocatòria en el termini de dos mesos des de la data de difusió de la mateixa.

Els candidats i candidates a la beca hauran d’estar en possessió de l’títol universitari en l’Àrea de la Salut i màster homologat o reconegut per l’organisme competent, quan s’hagi obtingut a l’estranger.

Es valorarà l’experiència investigadora, motivació i interès científic dels candidats i candidates així com el seu expedient acadèmic (projectes, publicacions, conferències i altres).

L’avaluació s’organitzarà en tres passos: preselecció basant-se el currículum de la persona candidata, carta de motivació i memòria proposta; entrevistes orals; i notificació de l’resultat, després de el període d’entrevistes. En cas de rebuig per part de l’candidat seleccionat, s’oferirà per ordre als que hagin quedat a la reserva.

Sobre Ana Lluch

La beca porta el nom de la doctora Ana Lluch, en reconeixement a la seva trajectòria professional. Ana Lluch és especialista en Oncologia i primera catedràtica en aquesta àrea. Entre 2005 i 2019 ha estat cap de Servei d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital Clínic de València.

Figura entre els 100 millors metges d’Espanya de la llista Forbes i ha estat nomenada com a millor oncòloga d’Espanya pel Monitor de Reputació Sanitària (MRS), que recull opinions de professionals sanitaris i pacients, i ha estat realitzat per l’institut d’investigació de mercats Anàlisi i Investigació i finançat pel Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (Merco).

Precisament, la seva tasca d’investigació genètica d’el càncer de mama i la seva detecció precoç, li ha proporcionat múltiples reconeixements nacionals i internacionals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: