Les dues constitucions espanyoles cauen a l’examen d’Història d’Espanya de les Proves d’Accés a la Universitat

Amb Història d’Espanya, assignatura comuna per a tothom, han començat aquest matí a la Universitat d’Alacant les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2022. Els estudiants disposaven de dues opcions a escollir per desenvolupar la prova. A la primera era el Trienni Liberal de 1814 a 1820, que va succeir a la primera constitució espanyola, la de les Corts de Cadis de 1812, el tema a desenvolupar. Per abordar l’examen ha inclòs dos textos. El primer, extret del número 35 de la Gaseta Extraordinària de Madrid, de 10 de març de 1820; i el segon, la “Carta de comiat del bisbe d’Oriola als Cures, Clergat i altres diocesans seus”, datada a Santa Pola el 12 d’agost de 1820.

Com a segona opció, la transició política que va donar pas a la monarquia constitucional actual i les autonomies que integren Espanya. Per desenvolupar tant el comentari de text com resoldre les preguntes plantejades, l’examen aportava els textos “Paraules de Joan Carles I al Congrés dels Estats Units d’Amèrica”, a Washington, el 2 de juny de 1976, publicat al diari ABC 3 de juny d’aquell any; i un extracte de la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, Estatut d’Autonomia de Catalunya, publicat al BOE número 306, el 22 de desembre de 1979.

Des de les 9.30 hores els 3.701 estudiants matriculats estan desenvolupant els seus exàmens, distribuïts entre els onze tribunals dispersos tant pel campus de Sant Vicent del Raspeig de la UA com per l’edifici Ferrándiz de la Universitat Politècnica de València. Amb un seixanta per cent de dones, fins al proper dijous 9 de juny continuaran examinant-se.

EBAU 6La normalitat ha imperat aquest matí durant l’entrada a les aules per començar les PAU a la UA. Tal com comenta el coordinador de les proves, Juan Matías Sepulcre, petits incidents com algun oblit de DNI o confusió pel que fa al tribunal de destinació de l’estudiant, s’han resolt amb agilitat. Precisament, i perquè l’alumnat matriculat sabés on s’havien de dirigir, el passat divendres 3 de juny van rebre un correu electrònic que informava sobre la ubicació exacta de la seva aula d’examen, amb enllaç SIGUA per localitzar-la, a més de la recomanació de fer ús de mascareta a interiors. Aquesta mesura és nova aquest any i s’ha pres per la possibilitat que els estudiants no tinguin localitzats els edificis. “Cal tenir en compte que abans de la pandèmia les proves es distribuïen entre tots dos aularis i aquest any, com el passat, s’ha ampliat. Aquest any, a quatre edificis del campus”, afirma Juan Matías Sepulcre.

A partir de les 13.00 hores del divendres 17 de juny es publicaran els resultats de les proves. Serà el 18, l’endemà, quan l’alumnat podrà descarregar la targeta de qualificacions des del mateix portal. Els processos de consulta de qualificacions, descàrrega de les qualificacions, reclamació i segona correcció i sol·licitud de veure els exercicis s’hauran de fer a través del portal de l’alumne. El termini de presentació de reclamacions serà del 20 al 22 de juny abans de les 14.00 hores.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: