Les declaracions de Rubén Baraja (tecnic del Valencia CF) previes al partit de #LigaSantander davant el Rayo Vallecano

L’entrenador del València CF, Rubén Baraja, ha comparegut aquest diumenge davant els mitjans de comunicació a la prèvia del partit que aquest dilluns 3 d’abril al Camp de Mestalla davant el Rayo Vallecano juga l’equip valencianista a la jornada 27 de LaLiga.

El tècnic val·lisoletà ha destacat les ganes i el convenciment que té l’equip de sumar una victòria que l’ajudaria a sortir de la zona baixa de la classificació, alhora que ha apel·lat a la importància que novament Mestalla sigui un factor determinant per sumar la tercera victòria consecutiva com a local.

Estat de la plantilla

Estem valorant quina és l’evolució dels jugadors que venien de lesió i valorar el moment en què pensem que puguin tornar a convocatòria. Demà decidirem.

Jugar dilluns

No tenim cap altra opció. És allò que ens toca quan s’estableixen els horaris. M’estimaria més jugar a principi de la jornada perquè al final reculls totes les emocions del que va passant i certament és diferent que quan jugues al principi. però cal acceptar que ens toca jugar dilluns.

Tenim moltes ganes que arribi el partit perquè en aquesta aturada s’acumulen molts dies d’entrenament i ja tenim ganes de tornar a jugar, competir i tens ganes de fer les coses bé, ser competitius i guanyar dilluns al Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano

El Rayo Vallecano té molt bons jugadors que estan fent una temporada molt bona. És un equip que està fent les coses molt bé, que juga molt bé, és un equip atrevit, tothom valora la seva feina i segur que el seleccionador estarà mirant tots els jugadors de tots els equips, però no és la meva feina.

Continuïtat

Només et puc parlar del Rayo Vallecano. El partit que tenim demà. El nostre objectiu és fer un partit en què hi ha moltes coses que hem de dur a terme per fer-ho complet: intensitat, continu, quant a la intensitat, quant a la idea… juguem davant de la nostra afició. Venim d’un partit en què no vam fer les coses bé i hem de tractar de canviar la cara i el panorama del que vam veure a l’últim partit i recuperar el que veníem fent bé en els anteriors i el millor escenari perquè succeeixi és Mestalla . Estem desitjant que això arribi i només posem el focus al següent partit.

Mestalla

No considero que cada partit a Mestalla sigui una final perquè queda competició, són molt importants tots els partits i, sobretot, els de casa, que són fonamentals, però cal portar-lo amb la serenitat que ens demana el moment.

L’important és afrontar-los amb determinació, confiança i serenitat per competir en un estat òptim de tensió, ni més ni menys. Si aconseguim això, sabent que juguem a casa davant un gran equip, però nosaltres som un equip que a casa ens hem de fer notar. Ser constant, continu i portar els partits on volem, a sumar-hi els tres punts que és l’objectiu.

L’últim dia de la jornada és com més descafeïnat, però nosaltres necessitem demà el nostre públic, la nostra gent que els aficionats vagin a Mestalla amb la il·lusió de veure el seu equip guanyar, que nosaltres li donem allò que els aficionats necessiten, allò que ens exigeixen : actitud, energia compromís amb la samarreta. Demà necessitem que Mestalla doni suport a l’equip, com ja hem dit des del principi. És clau i ho necessitem. Demà és fonamental que sentim la calor de la nostra afició.

Centrats

És bo que estiguem només centrats en el futbol, és bo per a nosaltres i per als nostres aficionats i per a la nostra ciutat que només es parli de futbol, és més positiu que es parli de futbol que d’altres coses diferents. Aconseguir això és positiu, perquè el que hi ha a l’entorn són opinions sobre futbol i aconseguir que això passi fa que el València CF estigui viu i hi hagi debat. No ens preocupem per altres coses que no són tan importants.

A nosaltres no ens han d’afectar, n’hem d’estar al marge. Hem intentat treballar amb els jugadors que teníem aquí, més la gent del Mestalla que ens ha ajudat a completar la plantilla. Hem intentat millorar els jugadors de forma individualitzada i per línies i quan la gent de la selecció ha vingut de seguida acoblar l’equip per al partit de demà. Demà hem de donar un bon nivell. És important aïllar-se de les polèmiques i de tot allò que no ens sumi. Ens fa tenir el cap focalitzat només en el proper objectiu.

Abril

Hem d’estar preparats i crec que estem preparats. Portem una evolució on hem assumit la realitat i si fas això sempre ets més a prop de trobar els camins per millorar la situació i canviar el panorama. Després és lògic que el procés és guanyar partits i sumar punts. Hem de cuidar molt el que hem de transmetre al jugador perquè quan arribi el partit estiguis més a prop de guanyar i sumar punts. I que quan puguis sumar dos tres resultats, sortir de la zona de dificultat. Som aquí i hem de conviure amb aquesta realitat. Els nostres aficionats també. I tenir l’ambició de canviar la situació amb feina, el dia a dia amb un missatge constructiu sabent que com nosaltres hi ha 5 o 6 equips més i l’equip que millor manegi aquesta situació i la tensió són els equips que tenen més possibilitats de sortir de aquí. Si entres en nervis o ansietats… que això només et dificultat competir com has de fer

Accés Autobús

Sobre el bus ja vaig dir el que m’agradaria tres o quatre vegades i el club està treballant en aquesta línia perquè necessitem sentir els aficionats, la nostra gent, encara que sigui dilluns i alguns han de fer un esforç per anar-hi abans.

Estem en un moment en què tota aquesta mena de detalls suma i per això és tan important que es pugui solucionar i puguem entrar per l’avinguda de Suècia.

Plantejament

A casa sempre penso que som preferits per guanyar el partit. Respectant el rival hem de fer un plantejament per buscar els tres punts i el nostre plantejament és guanyar. Fent les coses bé pel que fa al que nosaltres demanem i volem i trobar el partit per sumar tres punts.

Onze inicial

Estem valorant diferents situacions sobre l’onze que inicia el partit i tots els jugadors tenen opcions, tret dels que surten de lesió, tots tenen opció de jugar. Els que venien de lesió prèvia han millorat físicament i els veig preparats per participar-hi

Responsabilitat

Veig els jugadors convençuts i conscienciats i preparats per competir demà. Fins i tot alguns jugadors que han estat amb la selecció també han estat pendents de poder arribar-hi abans per poder entrenar.

No tinc cap dubte que els jugadors volen, tenen actitud i si aconseguim guanyar i la situació canvia el plantejament és diferent. Tots a la dificultat tenim una cara i quan aconsegueixes sortir la cara canviar.

Ara tots tenim gest de preocupació però som tots conscients que per canviar això necessitem els jugadors al màxim, el cos tècnic encertat en els plantejaments i elecció de jugadors, que l’afició estigui amb nosaltres… són diverses coses, però el més important són els jugadors , que són els amos del joc, i ells són els que han de fer bo el que nosaltres els proposem.

Resultats de rivals

No valorem aquesta situació segons els resultats dels rivals. Tenim un partit demà a Mestalla contra un equip que juga bé amb jugadors determinants, que està fent una bona temporada i ens posarà en dificultat.

Per nosaltres és un partit important, que l’hem d’afrontar bé, que depèn de nosaltres més enllà dels resultats dels altres equips. Sortir aquesta situació depèn de nosaltres. I pensem en el nostre partit, no en allò que fan la resta.

Si som capaços de guanyar tot semblarà diferent i si tenim continuïtat en els resultats podrem avançar a la temporada. Depenem de la nostra feina i dels nostres resultats, que no és poc en una situació difícil dependre de tu mateix. Quan depens dels altres ja és diferent. Sabem que si fem les coses bé podem sortir d’on som i això ha de ser una gran motivació pel partit de demà.

Yunus

Està bé, ve de dos partits amb la selecció, de moltes hores de viatge i també té una molèstia a l’espatlla i hem intentat tenir-ne cura en alguns moments de l’entrenament sempre pensat que tots els partits estiguin llestos al 100% i demà estarà per participar-hi . Era un dels objectius en aquesta aturada: donar més nivell de qualitat i entrenaments als que estaven sortint de lesió i després incorporar els que teníem fora que ja estan disponibles per a l’equip.

Informació i Foto: Valencia CF

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: