Les competències transdisciplinars són les protagonistes del II Congrés de Formació Interna de Florida Universitària

L’equip de Florida Universitària ha celebrat el 22 i 23 de juny el seu II Congrés de Formació Interna en què es va treballar per millorar l’aprenentatge de l’alumnat tenint en compte els canvis a la societat en les necessitats de les empreses i en el perfil multidisciplinari que es necessita per al desenvolupament professional i laboral.

Mercedes Herrero, directora d?Estudis Superiors de Florida Universitària, va fer balanç del primer congrés que es va celebrar l?any passat i va presentar la filosofia amb què s?aborda el primer. Per part seva, Ana de Castro, coordinadora del Model Educatiu de Florida Universitària, ha explicat que el congrés d’aquest any s’ha programat amb una sèrie de projectes pilot per al proper curs que s’han presentat a tot el professorat i que pretenen articular una manera d’aprendre que té molt present l’alumnat i el futur professional.

S’ha reunit professorat de diferents àrees per desenvolupar situacions d’aprenentatge diferents. En aquest segon congrés les competències transversals cobren un protagonisme renovat perquè l’alumnat les ha destacat com a valor diferencial en el moment de desenvolupar-se professionalment. “Ens hem entrevistat amb els alumnes per conèixer la seva percepció sobre com aprenen amb la nostra metodologia i, de les seves opinions, destaquem que recorden i valoren molt positivament les competències transversals que han après amb nosaltres a través del nostre model educatiu. Per això, les competències són clau en aquest congrés. Hem escoltat el professorat per poder-lo implantar, agafant la realitat de l’aula i donant-los forma i nom per tenir més estructura”, explicava Ana de Castro.

“Per primer cop estem desenvolupant un projecte educatiu de centre, que no és obligatori, però que volem tenir com a marc de referència per situar-nos i evolucionar per tenir una millor projecció exterior”, destacava la coordinadora del Model Educatiu de Florida Universitària.

En aquesta línia, s’han presentat diverses iniciatives per escoltar els projectes transdisciplinaris i s’ha avaluat si es fomenten les competències transversals. Fruita daquesta escolta activa shan presentat els projectes transdisciplinars. ‘Incubadora Educativa’, Projecte NIDDO’, ‘Scape Room’, ‘Projecte TILC’, ‘Energy Student’ i ‘Recerca Diversidad’ són els projectes que s’implantaran el proper curs 2022-23 a les aules de Florida Universitària i que durant aquests dies s’han presentat al II Congrés de Formació Interna per al coneixement de tot el professorat que l’implantarà.

La sostenibilitat, la creació d’espais de joc amb fusta, l’aprenentatge de la llengua de manera senzilla ia través de diferents assignatures i el desenvolupament de jocs per facilitar l’aprenentatge a primària són els reptes que tindran aquests projectes pilot transdisciplinars en què hi participarà l’alumnat de Florida Universitària. Hi participen totes les àrees de la cooperativa: Negocis i Logística, Enginyeria, TIC i Videojocs, Educació i Esports i Sanitat, tant en graus com en cicles.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: