Les càtedres Reciplasa i UBE de l’UJI organitzen una jornada sobre gestió sostenible dels materials plàstics i els seus residus

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans i la Càtedra UBE de Plàstics Sostenibles de la Universitat Jaume I ha organitzat per al dimarts 24 de maig de 2022 a partir de les 9.30 hores en la sala d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut la jornada «Avançant cap a una gestió sostenible dels materials plàstics i dels seus residus». L’activitat és gratuïta i oberta a tot el públic interessat en el tema.

Aquesta jornada s’emmarca en el cicle «Gestió sostenible dels residus urbans. El valor del fem», que organitza la Càtedra Reciplasa des de 2016, amb la finalitat de conscienciar sobre la importància que té l’ús adequat dels recursos i la gestió responsable dels residus. Serà inaugurada pel vicerector de Recerca i Transferència, Jesús Lancis; pel president de Reciplasa, Ignasi García; i pel director de Recursos Humans, HSE, assegurament de la qualitat i tutela de producte d’UBE, Santiago Bretón.

En aquesta ocasió, les dues càtedres han unit esforços per ser una temàtica comuna a totes dues amb el propòsit d’arribar al major nombre possible de persones i professionals relacionats o interessats en aquest tema. El seu objectiu és crear un espai per a la divulgació del coneixement i el debat des d’un àmbit multidisciplinari i amb perspectives de futur.

Comptarà amb la participació de cinc ponents en representació dels diferents sectors involucrats. La primera ponència, «Ecodisseny en envasos plàstics», serà impartida per Gemma Arroyo d’Ecoembes; a continuació, Irene Mora de Plàstics Europe parlarà sobre «Els plàstics i l’economia circular». La tercera ponència, «Plàstics tècnics sostenibles. La madeixa», serà a càrrec del director d’I+D d’UBE (i codirector de la Càtedra UBE de Plàstics Sostenibles) Raül Sangrós. Seguidament, María Vicente García de Considera, explicarà els «Reptes dels envasos plàstics davant el nou marc normatiu».

Luis Cabedo, catedràtic de l’UJI i director de la Càtedra UBE, impartirà l’última xarrada titulada «Són els materials biodegradables la solució al problema dels residus plàstics?» i, a continuació, es realitzarà una taula redona en la qual la periodista ambiental María Josep Picó exercirà com a moderadora. La taula estarà formada pels cinc ponents i el director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer. L’acte de cloenda serà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà Herrera.

Amb aquesta jornada, les càtedres Reciplasa i UBE aborden la problemàtica dels plàstics per a fomentar un ús sostenible i una gestió adequada a través de la divulgació científica i d’una major conscienciació de fabricants, ciutadania i administració, perquè no sols afecten la salut, la qualitat de vida i el medi ambient present, sinó també les generacions futures. La importància de gestionar adequadament, de manera sostenible, la ingent quantitat de residus que actualment es generen ha de ser ressaltada i donada a conèixer a través d’accions dirigides a amplis sectors de la població.

Per a més informació sobre la jornada es poden visitar els següents portals web:

http://www.catedraplasticossostenibles.uji.es

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: