Les banderes Blaves, les de Qualitur i les d’EcoPlayas 2022 ja onegen a les platges de Borriana

Tres grups amb prop d’un centenar de nens i nenes participants al Campus Multiesportiu d’Estiu de l’SME de Borriana han hissat les banderes Blaves, les de Qualitur i les d’Ecoplatges aquest matí a les platges de l’Arenal i del Grau Malvarrosa, que les distingeix i reconeix, un any més, per la qualitat i el compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat, l’accessibilitat, la qualitat de les aigües i la sorra, i la neteja.

A l’acte hi han estat presents l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, i el de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que han mostrat la seva satisfacció per renovar la distinció des del punt de vista ambiental i turístic.

Es tracta d’un reconeixement de l’alta qualitat de l’aigua de les dues platges que premia, entre altres aspectes, “l’esforç, públic i ciutadà, per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les mateixes”.

Maria Josep Safont ha destacat que aquest any l’Ajuntament ha realitzat un acte participatiu que representa “la importància de la implicació i la participació social de la població per assolir aquests reconeixements” i, alhora, posa l’accent en el paper de la conscienciació i l’educació mediambiental per “mantenir les platges netes i reciclar els residus generats”.

A més, ha afegit, de la necessitat de difondre “les bones pràctiques a totes les persones usuàries de les platges, i en especial dels més joves, divulgant valors com la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte pel medi ambient i la conservació de els recursos naturals i la biodiversitat”.

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l’aigua d’una platja i premia l’esforç, el públic i el ciutadà per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Sobre això, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha explicat que la distinció “és un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per dirigir les accions cap a l’accessibilitat , sostenibilitat i al vessant mediambiental”.

En aquest sentit, han recordat que “l´objectiu de l´Ajuntament és tenir uns sorrals segurs, nets, accessibles i confortables, sostenibles i amb totes les mesures sanitàries de seguretat”.

Per part seva, des de la Generalitat s’ha reconegut la feina feta a Borriana per cuidar el seu litoral i han mostrat el seu propòsit de continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest reconegut premi continuï enriquint les platges del municipi en anys successius.

A més, les platges de Borriana han estat distingides amb la bandera Ecoplatges 2022, que atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient ATEGRUS, que reconeixen la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, al objectiu de difondre els seus esforços, innovacions i èxits. També validen la seva política de qualitat mediambiental amb criteris objectius en matèria dequipament i manteniment i sempre des de la perspectiva de lenginyeria i la sostenibilitat, també es valora el manteniment dels aspectes positius i millores efectuades.

Així mateix, les platges de Borriana ja tenen la Bandera Qualitur 2022 que concedeix Turisme Comunitat Valenciana, a les platges que disposen de certificats en matèria de qualitat, medi ambient i/o accessibilitat reconeguts per Qualitur, que certifica el model i la gestió dels municipis turístics costaners de la Comunitat Valenciana, i reconèixer l’esforç dels municipis per oferir platges amb serveis, sostenibles i accessibles a tothom.

La qualitat de les platges no només està reconeguda per aquests distintius, també s’ha hissat el distintiu de qualitat que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que concedeix banderes ‘Q’ de qualitat turística a les platges espanyoles basat en els requisits de la norma UNE, que té en compte tant els equipaments com la neteja, la seguretat, el salvament o la informació.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: