Les audicions escolars reuniran més de 2.400 nens i nenes de Borriana

El Teatre Payà acollirà durant tota la jornada dilluns 25 d’abril els concerts a càrrec de la Banda Jove de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca

Sota la direcció de Norma Comes, els escolars de tots els centres educatius podran gaudir de la música, conèixer de prop els instruments i la composició i funcionament d’una banda

El Teatre Payà acollirà aquest dilluns 25 dabril les audicions escolars que la Banda Jove de lAgrupació Filharmònica de Borriana organitza al costat de la Regidoria de Cultura per a tot lalumnat de Primària dels centres educatius de la ciutat.

L’edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que després de dos anys d’absència per la pandèmia “torna una de les activitats més longeves a tot el territori valencià d’audicions escolars, ja que compta amb més de dues dècades de programacions des del seu inici ”.

Així doncs, més de 2.400 escolars passaran aquest dilluns pel Teatre Payà per conèixer de prop l’activitat i la tasca duta a terme pels components més joves de l’Agrupació Filharmònica Borrianenca i, de passada, intentar que s’animin a formar-ne part en un futur.

Amb un total de quatre passades, arribaran fins al Teatre Payà els nens i nenes de tots els centres escolars a fi, segons ha manifestat el regidor, de “conèixer els instruments, les característiques rítmiques o la importància de la implicació del públic en cadascuna el que suma a les audicions pròpiament dites un component d’aprenentatge i coneixement més profund d’arts com la música”.

Granel ha detallat que es tracta “un dels concerts o audicions més especials de l’any”, ja que a través d’aquestes actuacions els nens i nenes de Borriana “poden conèixer la interessant oferta de la Banda Jove, la seva manera de treballar i la diversió que pot suposar iniciar-se al món de la música a la localitat”.

A més, igual que es fa des de fa més de dues dècades al municipi, la programació del concert està composta per peces més que reconeixibles i properes als nens i nenes d’aquesta edat, i tal com avança el concert es van explicant les obres abans de la seva interpretació.

En aquest cas, dos membres de la Banda Jove són els encarregats de presentar i conduir el concert. Aquest dilluns sonaran “Concert d’Amore” de Jacob de Haan, “Legend from Yao” de Mao Yuan, “A Children’s suite” d’André Waignein, “Com entrenar el teu drac” de John Powll i, finalment, el “Vals Nº2” de Dmitri Xostakóvitx.

Sota la direcció de Norma Comes, els escolars podran gaudir de la música i conèixer de ben a prop els instruments, la composició d’una banda i el funcionament de la Banda Jove. A més, l’alumnat participarà de manera activa amb palmells a ritme o fent moviments que acompanyen la música. En definitiva, una jornada de música que aproparà les arts que es practiquen a la nostra ciutat, entre les quals la música hi té un paper molt destacat.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: