Les ajudes per a l’economia social creixen un 126% respecte al 2021 i un 250% respecte al 2020 al pressupost d’Economia Sostenible

Les ajudes per a l’economia social creixen un 126% respecte al 2021 i un 250% respecte al 2020 en el pressupost del proper any de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Aquest increment és possible gràcies a la injecció de fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per fomentar projectes d’emprenedoria col·lectiva que suposen un pressupost de 7,5 milions d’euros. Cal destacar que les convocatòries destinades a inversió en empreses d’economia social, després de les esmenes presentades pels grups parlamentaris del Botànic, arriben a un total de 3,5 milions d’euros per al 2022. Això suposa un increment del 75% respecte al pressupost de 2021. Així s’ha desprès de les conclusions del Consell Valencià de Cooperativisme, celebrat aquest dimarts 28 de desembre.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat l’evolució del pressupost de recursos públics destinats al foment de l’economia social que continua creixent des del 2015 i que es consolida amb l’aprovació del Pla Fent Cooperatives 2021 -2022″.

“Aquest Pla- ha ressaltat el conseller- va suposar una aposta decidida pel foment del cooperativisme i l’economia social que es veu reflectida en el reforçament en la dotació de les ajudes a l’economia social i el desenvolupament de noves línies per a nous projectes”. De fet, la seva posada en marxa ha suposat un creixement del 75% en el volum de transferències de crèdit a la Direcció General d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d’Economia Sostenible.

El conseller també ha destacat el resultat de les subvencions de l’any 2021, ja que “el volum d’ajudes destinades a l’economia social, en pública concurrència, han arribat a un total de 657 cooperatives amb un increment important a la província d’Alacant”.

Ajuts foment de l’emprenedoria col·lectiva

Així mateix, Climent ha anunciat ajudes per un import màxim de 7,5 milions d’euros destinades al reforçament de l’emprenedoria col·lectiva a les empreses d’economia social de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha explicat que aquestes ajudes tenen com a objectiu “impulsar la transformació ecològica i digital amb innovació social i amb perspectiva dʻintegració laboral i el foment de projectes dʻemprenedoria col·lectiva que contribueixin a la fixació de població en territoris en situació o risc de despoblament i que afavoreixin l?economia verda i digital”.

Beneficiàries, import i sol·licituds

Podran ser beneficiàries de les subvencions les persones que es constitueixin com a personal treballador autònom o per compte propi, que siguin sòcies o col·laboradores de cooperatives i societats laborals.

També podran optar a les ajudes les cooperatives i societats laborals que tinguen el seu centre de treball i despleguen la seua activitat empresarial a la Comunitat Valenciana les entitats sol·licitants de les quals tinguen la condició de pimes.

L’import de la subvenció ascendirà a 5.000 euros a tant alçat per persona beneficiària incorporada com a sòcia o com a treballadora en règim d’autònom en l’àmbit de transformació digital i en l’àmbit de la transformació ecològica. Per a les cooperatives i societats laborals serà de 5.000 euros per entitat compromesa amb el manteniment de locupació, que emprengui accions de transformació digital i ecològica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: