Les activitats programades amb motiu de l’Any García-Berlanga inclouen exposicions, cinema, teatre, actes literaris, musicals, audiovisuals i institucionals

Les activitats programades amb motiu l’Any Berlanga inclouen exposicions, cinema, teatre, activitats literàries, musicals, audiovisuals i institucionals, entre les que destaquen, l’acte de commemoració de l’centenari del naixement de l’cineasta, que tindrà lloc aquest dissabte al Palau de la Generalitat i l’obertura de la caixa amb el seu llegat que tindrà lloc aquest dijous a l’Insitut Cervantes de Madrid.

Els membres de l’comitè executiu de la Comissió Commemorativa de l’Any García-Berlanga, adscrita a la Presidència de la Generalitat, han presentat les accions i activitats programades amb motiu de la declaració de l’2021 com a Any García-Berlanga, en commemoració de l’centenari del naixement de l’ cineasta.

L’acte, que ha tingut lloc a La Filmoteca, ha estat dirigit per la comissionada d’l’Any García-Berlanga, actriu i directora, Rosana Pastor, que ha estat acompanyada per la directora general de Promoció d’Institucional, María Fernanda Escribano; el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, i el director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Alfred Costa.

Les activitats programades més importants són exposicions al MUVIM, cicles a La Filmoteca, la presentació de l’segell commemoratiu, el 18è Festival Internacional de Cinema d’Alacant, el concurs de Narrativa Eròtica García-Berlanga, el Congrés Internacional Berlanga o la ruta turística Berlanga.

Durant la seva intervenció, Rosa Pastor, ha destacat la implicació de totes les institucions i entitats col·laboradores que participen en la commemoració de l’Any García-Berlanga i ha posat en relleu la “transversalitat” de tot el Consell i l’aportació de totes les seves àrees “per fer que aquesta celebració arribi a tota la Comunitat i també als més joves “.

També ha avançat que els actes commemoratius es van a estendre fins al juny de 2022, a petició de president de la Generalitat, Ximo Puig, i de el Ministeri d’Educació i Cultura.

De la mateixa manera, Pastor ha avançat que aquest dijous, a les 12.45 hores, tindrà lloc un acte al Insitut Cervantes de Madrid, on s’obrirà una caixa amb el llegat de García-Berlanga, a què assistirà com a membre de la Comissió i en el qual també participarà la banda de música Eslava d’Albuixech, que interpretarà peces de les bandes sonores de el cineasta valencià.

Per la seva banda, la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, ha presentat la imatge de l’Any Berlanga que acompanyarà totes les activitats previstes i ha anunciat que el aquest dissabte, 12 de juny, tindrà lloc un acte institucional al Palau de la Generalitat, amb motiu de l’centenari del naixement de Luis García-Berlanga.

També ha explicat que a aquest acte s’uniran tres concerts a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant, a la plaça de Les Aules de Castelló ia la plaça de la Verge de València, que es realitzen gràcies a la col·laboració ia la participació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

“Volem que la música de la banda sonora de ‘Benvingut, Mister Marshal’ soni a les principals places de les tres ciutats de manera simultània a les 11.30 del matí”, ha destacat Escribano.

El director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha indicat que des de Cultura es porten realitzant activitats relacionades amb l’Any Berlanga en àrees com l’audiovisual, les arts escèniques, la música, la cultura popular o les arts plàstiques. “Tot emmarcat en la commemoració de l’Any Berlanga”.

Any García-Berlanga

Cal recordar que el passat 8 el Consell va aprovar declarar l’any 2021 com a Any García-Berlanga, en commemoració de l’centenari del naixement de l’cineasta Luis García-Berlanga i es va crear la Comissió Commemorativa de l’Any García-Berlanga.

La Comissió està formada per Presidència de la Generalitat; el Ministeri de Cultura i Esports; la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports; la Diputació Provincial d’Alacant, Castelló i València, així com l’Alcaldia de València.

També formaran part de la comissió les persones titulars de la Secretaria Autonòmica de Turisme; la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esports; la presidència de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; la presidència de Consell Valencià de Cultura; la presidència de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya; la Direcció General de Cultura i Patrimoni; la Direcció General de Promoció Institucional i la direcció de l’Institut Valencià de Cultura.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: