L’ermita de Santa Quitèria d’Almassora renova els bancs per l’afecció d’arna

L’ermita de Santa Quitèria ha renovat els 28 bancs després de l’afecció de la fusta per la plaga d’arna. L’Ajuntament d’Almassora, titular de l’ermitori, ha encarregat la fabricació i instal·lació dels seients a una fusteria local, que ha finalitzat l’actuació en el termini previst. Així, els operaris han traslladat les noves graderies de fusta fins al temple després d’una inversió de 12.806,64 euros.

 

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, i l’alcaldessa, Merche Galí, s’han desplaçat aquesta setmana fins a l’ermita per a comprovar el resultat d’una intervenció que, com a requisit prioritari, havia de respectar el disseny dels bancs anteriors. Així ho va traslladar el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) a l’empresa local encarregada de la fabricació.

 

En aquest cas, la fusteria ha complit amb la rèplica de les bancades i ha optat per fusta de pi flandes en seients i reposamanos motlurats amb detalls en els suports i terminacions. La fusta està tractada contra possibles plagues, inclosa la d’arna que va corroir els seients anteriors, i està envernissada en to avellana.

 

En els pròxims dies, l’empresa revisarà la resta d’elements de fusta de l’interior de l’ermita per a garantir que estan nets d’altres plagues i previndre el possible contacte amb els nous bancs. Aquests estan disponibles ja per al seu ús després del temps d’assecat en la pròpia fusteria i completen així la renovació executada en l’ermita que acull la imatge de la patrona d’Almassora a escassos metres de la zona on està prevista la construcció d’un mirador en 2022.

 

Les inversions del pressupost que la localitat estrenarà al gener recullen una partida de 186.000 euros per a executar aquesta reforma que dignificarà l’entorn de l’ermita i fomentarà el seu ús com a espai d’oci i pràctica esportiva a l’aire lliure. Potenciar l’entorn del riu amb aquest mirador dissenyat pels tècnics municipals acabarà amb anys de degradació dels terrenys situats en el passeig que porta el nom de la patrona.

 

Al temps, la intenció de tècnics i equip de govern pansa per eliminar els gots de la piscina abandonada fa més d’una dècada que, per l’estat de la construcció, impedeixen recuperar el seu ús original. Per tant, el mirador es convertirà en una ‘finestra’ al Millars amb materials respectuosos amb l’entorn i que oferirà unes vistes del riu que no són possibles amb la configuració actual.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: