L’equip de govern de l’Ajuntament de Valencia desisteix de l’adjudicació dels Docks

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat desistir del procés d’adjudicació dels Docks després de conéixer que tots els informes d’Advocacia de l’Estat i de l’Autoritat Portuària de València són desfavorables. El regidor, José Marí Olano, ha explicat que l’anterior govern municipal havia culminat quasi el procés de licitació, qüestió que no podia portar avant, “sense un consens mínim amb l’Autoritat Portuària de València”.

Ara, la JGL ha aprovat “deixar sense efecte la declaració d’interés públic i desistir del procediment d’adjudicació per a la constitució d’un dret real de superfície sobre l’edifici els Docks, per a destinar-lo principalment a la creació d’un Centre de Processament Electrònic de Dades convocat per acord de la Junta de Govern Local de 16 de desembre de 2022”.

Segons José Marí, esta decisió de la JGL s’emmarca en “la prudència mínima administrativa, ja que no es volen adoptar decisions administratives que puguen ser qüestionades davant els tribunals, i posen en risc jurídic la titularitat dels Docks per l’Ajuntament de València”.

En l’acord que deixa sense efecte el procés de licitació recull “desistir del procediment d’adjudicació per a la constitució d’un dret real de superfície sobre l’esmentat edifici els Docks, per considerar que en este projecte no concorren circumstàncies que permeten considerar-ho d’interés públic per les raons exposades en la moció́ aprovada en el punt primer d’este acord”.

En este sentit, es considera que el Centre de Processament Electrònic de Dades pot establir-se en qualsevol altra localització de menor importància estratègica per a la ciutat que un edifici singular, emblemàtic i dotat de protecció patrimonial pel planejament vigent com els Docks, radicat en un entorn privilegiat com és la Marina de València.

A més, els informes puntualitzen que l’arquitectura protegida de l’edifici i la seua abundant disposició de buits en façana és poc apropiada per a una activitat de Centre de Dades, que bàsicament precisa d’espais tancats i aïllats, per als quals una nau industrial resulta molt més adequada.

En esta línia argumental, el nou equip de govern considera que l’emplaçament natural per a este tipus d’instal·lacions (Centre de Dades) sol ser naus industrials, i d’esta mena de sòl existeix suficient oferta en altres llocs de la ciutat com per exemple els polígons Industrials de Vara de Quart o Forn d’Alcedo, així com en la resta de l’àrea metropolitana de València.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: