L’equip de govern de la Diputació de Castelló proposa l’aprovació d’una declaració institucional de condemna a la invasió russa i suport al poble ucraïnès

L’equip de govern de la Diputació de Castelló proposa als grups de l’oposició l’aprovació unànime d’una declaració institucional de «condemna rotunda» a la invasió russa d’Ucraïna, en la qual mostrarà la seua solidaritat amb el poble ucraïnès i amb els refugiats que està generant el conflicte. L’ha anunciat el president, José Martí, qui ha assenyalat que el text que s’elevarà al ple del pròxim 15 de març va en la línia de l’aprovat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en el qual es mostra el suport i solidaritat cap a la població ucraïnesa i se sol·licita la col·laboració de les entitats locals valencianes.

La proposta de declaració institucional contempla una encesa defensa de la pau, el dret internacional i la via diplomàtica en el marc de les Nacions Unides per a posar fi al conflicte bèl·lic, en entendre que Rússia ha incorregut en una greu violació de la legalitat intencional que està causant moltes morts, també entre la població civil.

La Diputació de Castelló mostrarà també la seua disposició a col·laborar en les accions humanitàries encaminades a garantir el benestar de les víctimes i refugiats, així com a la població ucraïnesa assentada en la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, la vicepresidenta Patricia Puerta assistirà demà dimecres de manera telemàtica a la reunió extraordinària de la Comissió Mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades convocada per la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Es tracta d’una trobada en el qual es valorarà la situació i es realitzaran propostes davant la possible arribada a territori valencià de persones refugiades des d’Ucraïna.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: