L’EPSAR licita el projecte de millora i modernització de les instal·lacions de la depuradora de Borriana

L’Entitat Pública de la Generalitat de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) ha licitat per 124.630 euros la redacció del projecte de millora i modernització de les instal·lacions de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Borriana, segons ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Aquesta actuació, ha indicat, respon a una sol·licitud del govern municipal de l’any 2019 perquè l’entitat pública financi el 90% de la renovació de les instal·lacions amb un cost aproximat de 1.800.000 euros per adequar la totalitat de les instal·lacions.

El projecte inclourà la modificació de la línia de procés, la substitució i l’adequació dels equips existents, la millora dels sistemes de desodorització i de protecció acústica, i la reparació de l’obra civil dels reactors biològics i la línia de fangs, entre altres intervencions.

Arnandis espera que el projecte, una vegada redactat, contempli totes aquestes actuacions necessàries per renovar les instal·lacions que “estan una mica obsoletes des de la seva ampliació l’any 2000, tant per resoldre les queixes de males olors, com per qüestions d’emissions i eficiència en la gestió dels residus”.

Sobre això, ha recordat com a part del procés d’actualització de la planta, dins aquest pla de renovació, l’EPSAR a finals del 2021 ja va instal·lar una nova tremuja d’emmagatzematge de fangs a l’estació depuradora amb una inversió de 131.967 euros, el 90 % finançat per l’Entitat de Sanejament d’Aigües (EPSAR) i el 10% restant amb aportació municipal.

L’EDAR de Borriana, construïda l’any 1982 i ampliada l’any 2000, rep tota l’aigua residual generada a la zona urbana i al litoral marítim de la població, i està dissenyada per tractar un cabal mitjà de 20.000 m³/dia, per a 80.000 habitants equivalents.

Actualment es depura el 100% de l’aigua residual abocada a la xarxa de clavegueram, i el cabal mitjà diari rebut a la instal·lació és de 12.500 m³/dia.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: