L’emotiva i solemne ‘Ofrena’ i la ‘cremà’ tanquen l’últim dia de les Falles de Borriana 2021

En l’última jornada de Falles 2021, Borriana ha celebrat la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que un cop més s’ha convertit en l’acte més solemne i, per a moltes falleres i fallers, el més emotiu del conjunt d’actes de les festes de Sant Josep.

Les 19 comissions falleres de la ciutat s’han donat cita al costat de l’escola Salesià, des d’on s’ha iniciat la desfilada pels principals carrers de la ciutat fins arribar a la plaça Major. Una rere l’altra, escalonadament, han anat accedint a l’escenari i lliurant les seves flors com ofrena a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, sota el tapís a la façana de la basílica d’El Salvador.

A més de centenars de fallers i falleres, des dels més petits i petites fins als més veterans, a l’escenari també han accedit representants de les festes d’altres poblacions de la Comunitat Valenciana, entre elles, les Bellees de l’Foc d’Alacant i els seus talls, la Fallera Major Infantil de València i la seua cort, la Reina Infantil de Castelló i la seva cort i les reines de Festes i falleres Majors de municipis com Vila-real, Xàtiva, Dénia i Torrent, així com les components de les corts d’honor i reines falleres de Borriana d’anys anteriors.

També han desfilat representants de falles d’altres municipis i les gaiates agermanades amb alguna de les 19 comissions falleres de la ciutat, així com una nodrida representació de la falla Císcar-Borriana de València, que té una especial relació amb la Junta Local Fallera de Borriana, i que aquest any sí que ha pogut assistir a l’ofrena al no coincidir amb les Falles de València.

El magnífic tapís dissenyat per l’artista local Joan Dualde és el mateix que es va instal·lar el passat mes de març, com a homenatge simbòlic a l’cicle faller interromput per la pandèmia. La imatge al·legòrica que representada el tapís recorda l’acte de la Coronació Pontifícia de la imatge de la Mare de Déu de la Misericòrdia, acte celebrat el 1999, i destaca el mateix guió o estendard que es va estrenar en aquest acte.

Després del pas de totes i cadascuna de les representants falleres de les 19 comissions, les últimes en realitzar l’ofrena han estat les reines falleres de Borriana d’aquest any 2021, unes emocionades i somrients Reina Infantil, Julia López, i la reina fallera de Borriana, Elena Pastor, que ha aconseguit aguantar l’emoció fins pràcticament el final de l’acte. Al costat d’elles, precedint, hi havia les Dames de la Ciutat i les components de les Corts d’Honor 2021.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, abillades totes dues amb la indumentària fallera, han complert amb la tradició de lliurar el seu ram precedint a les reines falleres per, seguidament i des de l’escenari, escoltar la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l’himne de la Comunitat Valenciana.

A continuació, tota la comitiva de representants falleres s’ha desplaçat fins a la plaça de l’Hereu on s’ha disparat l’última mascletà d’aquest exercici faller tan especial, que ha servit per recuperar un cop més l’olor de pólvora i foc que no abandonarà la ciutat fins ben entrada la matinada, quan la cremà posi definitivament el punt final a les Falles de Borriana 2021.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: