L’Autoritat de Transport Metropolità de València s’incorpora a la Unió Internacional de Transport Públic

L’Autoritat de Transport Metropolità de València, dependent de la Conselleria de Política Territorial, Obres Publiques i Mobilitat, s’ha incorporat aquest dimecres a la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), un ens que agrupa autoritats, operadors i indústria relacionats amb la mobilitat de més d’un centenar de països.

Així ho ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Publiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, després de la reunió per a la signatura de l’conveni d’adhesió que ha mantingut aquest matí amb el president de la UITP, Pere Calvet.

“Estem molt satisfets per poder unir-nos a una entitat de la rellevància de la UITP, amb una llarga trajectòria avalada pels anys que porta en funcionament i la diversitat dels organismes i agents adherits a ella”, ha afirmat el conseller.

“Per a la Generalitat -ha continuat Espanya-, és fonamental la cooperació i el treball conjunt amb altres entitats que comparteixen el seu interès per la mobilitat sostenible. Poder conèixer pràctiques i experiències d’èxit d’altres països ens ajuda a continuar treballant per oferir opcions de transport urbà eficaços, eficients i respectuoses amb l’entorn per a tots els valencians i valencianes “.

Per la seva banda, el president de la UITP, Pere Calvet, ha assegurat que el transport públic “ha de ser la columna vertebral de la mobilitat urbana”. “Estem encantats -ha afegit-, de seguir treballant amb la Generalitat Valenciana i donar la benvinguda al seu Autoritat de l’Transport”.

“Els beneficis econòmics, socials i mediambientals de l’transport públic exigeixen la seva plena inclusió en els plans de recuperació i resiliència. No podem posar en quarantena els Objectius de Desenvolupament sostenible”, ha conclòs Calvet.

Unió Internacional de Transport Públic

La Unió Internacional de Transport Públic és una associació sense ànim de lucre que integra agents relacionats amb la mobilitat urbana sostenible, des de les administracions públiques fins als operadors, passant per la indústria o professionals de l’àmbit acadèmic.

Creada fa 135 anys, amb representació de diversos modes de transport -metro, autobusos, tramvies, trens, taxis, sistemes col·laboratius o bicis-, en l’actualitat compta amb 16 oficines a tot el món i 1.800 socis i sòcies en més de 100 països .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: