L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Valencia coordina la retirada de la balena de Tavernes de la Valldigna

La Secció de Platges de Diputació de València, junt amb l’Ajuntament de Tavernes i el Ministeri de Transició Ecològica, van estar a peu de platja, al llarg del cap de setmana passat, estudiant totes les opcions per a retirar la balena amb gepa, que va ser alliberada fa una setmana en aigües de Mallora per uns bussos, després de trobar-la embolicada amb una xarxa de cércol.

La balena va arribar a la platja de Tavernes de la Valldigna molt desmillorada, i dijous a la nit va morir a uns metres de l’arena. Des de primera hora del matí de divendres es va dur a terme l’extracció de mostres i de paràsits vius per part de professionals de la Universitat de València i de l’Oceanogràfic, cosa que sens dubte, aportarà informació científica important.

La retirada va començar a migdia; després d’envoltar la balena amb unes eslingues o cordes grosses de les quals tirava una màquina de gran potència, es va fer ús d’un tractor de neteja de platges.

L’arrossegament va ser molt dificultós degut al pes i dimensions del mamífer, però finalment es va poder traure de l’aigua i depositar damunt l’arena.

Amb tot, la distància, la dificultat d’accés a la platja i la grandària de l’animal van complicar els treballs, que van estar a punt d’ajornar-se fins dilluns per no comptar amb una grua i un mitjan de transport adequats.

Finalment, després d’una jornada maratoniana, el dissabte de matinada la balena es va traure de la platja, per a traslladar-la a Sagunt on se li practicarà una necròpsia.

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València va gestionar el trasllat i va assumir les despeses de grúa i transport per a retirar el cetaci.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: