L’aposta estrategica de la Diputació de Castelló per a generar ocupació

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

L’aposta estratègica de la Diputació de Castelló per generar ocupació està ajudant a 16.000 castellonencs millorin les seves oportunitats en 2017. Així, la inversió de 3,5 milions d’euros del Govern Provincial en la seva Estratègia per a l’Ocupació (Estratègia per al Foment de l’Ocupació, el Emprenedoria i la Promoció Econòmica) ha aconseguit millorar les oportunitats laborals de 15.000 desocupats castellonencs, així com millorar el creixement de 463 emprenedors i ajudar a consolidar 401 empreses de la província.
El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha destacat en la presentació del balanç de l’Estratègia per a l’Ocupació de la Diputació que “totes les accions que hem portat en col·laboració amb més de 150 organitzacions i institucions de la província serviran per enfortir el teixit laboral i empresarial castellonenc generant oportunitats per a aturats, emprenedors o empresaris de Castelló. Som així precursors de la creació d’ocupació i de la millora econòmica de la província “.
En aquest sentit, cal assenyalar que la inversió de 3,5 milions d’euros s’ha destinat directament al desenvolupament de 42 programes en aquesta estratègia provincial en què han participat entre aquestes 150 institucions i organitzacions un total de 120 municipis de la província, la UJI, la Cambra de Comerç i el CEEI.
“Amb l’èxit d’aquesta estratègia es posa de manifest una vegada més la capacitat d’abast i arrelament al territori que té la Diputació, ja que hem portat cursos i serveis a tots els racons de la província. De fet, fomentar la consolidació de població en els entorns rurals és una de les nostres prioritats a l’hora de planificar accions “, ha assenyalat Aguilella.
PLA I: fomentar l’ocupació per 15.088 castellonencs
La Diputació ja ha ajudat aquest any a 15.088 veïns de la província de Castelló que estan buscant una feina o millorar la que actualment tenen, a través de 16 programes d’ocupació.
Tal com ha explicat Aguilella, “la creació d’ocupació és un objectiu prioritari per al Govern Provincial. Tant és així que hem posat en marxa serveis innovadors per a connectar l’inesgotable talent dels veïns de la província de Castelló amb les ofertes laborals, com el Servei de Prospecció d’Ocupació amb el qual la Diputació ha ofert ja 2.422 de treball als veïns de la província. En aquest procés han participat 5.259 persones i estan col·laborant 1.633 empreses “. Aguilella.
A través del servei de Prospecció d’Ocupació s’està realitzant una recerca contínua, captació, anàlisi i difusió de les ofertes d’ocupació de les empreses, amb l’objectiu que totes aquestes persones tinguin accés als llocs de treball més d’acord amb la seva formació, experiència i capacitats.
A més els tècnics d’ocupació de la Diputació han assessorat individualment i realitzat orientació laboral a 4.415 persones i 2.928 persones han participat en formació específica, entre la qual destaca els cursos de formació a la carta, les Acceleradores d’ocupació i els cursos realitzats en col·laboració amb els ajuntaments. En total 242 accions formatives.
La Diputació ha dissenyat aquest any accions noves com el programa de foment de l’ocupabilitat de les dones.
També cal destacar el Pla d’Ocupació finançat amb 650.000 € per la Diputació i que ha permès als ajuntaments contractar centenars de veïns durant 2017 en risc d’exclusió social i augmentar els serveis municipals.
També cal destacar la inversió per contractar i becar 35 acabats de titular de la província de Castelló.
A més, la Diputació fomenta l’ocupació entre col·lectius en risc d’exclusió amb una inversió de 200.000 euros, una xifra que es tradueix en centenars de persones beneficiades gràcies a l’entramat associatiu social de la província que permet millorar la qualitat de vida dels més necessitats, cofinançant iniciatives que donen més i més oportunitats laborals. Així, el Govern Provincial impulsa accions dirigides a reduir la desocupació i donar suport especialment a les persones aturades de llarga durada amb majors barreres per trobar la seva oportunitat laboral.
Set projectes socials, i centenars de persones beneficiades gràcies a l’Associació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Maestrat, CASDA, El projecte ‘Preocupa’t’, liderat per Càritas Diocesana de Sogorb-Castelló, la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, la Fundació Amigó, la iniciativa ‘Vives Dóna feina Plana Alta’ de la Fundació Acció Contra la Fam i la Fundació Síndrome de Down de Castelló.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: