L’alumne de l’UJI Juan Domingo García Piñón, finalista en la categoría de projecte final de curs de l’Asociación Madrileña de Mediadores (AMMI 2021)

El treball de final de curs «Mediacions complexes, especial menció a la mediació policial multipart» de l’alumne Juan Domingo García Piñón de la Universitat Jaume I de Castelló ha quedat finalista en la categoría de projecte final de curs de l’Asociación Madrileña de Mediadores (AMMI 2021). Els guardonats es donaran a conèixer el pròxim 11 de novembre durant la gala Premis AMMI 2021, què tindrà lloc a Madrid.

Juan Domingo García Piñón ha sigut alumne del Curs d’expert universitari en Mediació Policial de la Universitat Jaume I, en el què participen com a docents membres de la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l’UJI.

L’objectiu del projecte final de curs va dirigit a gestionar a través de la mediació, els conflictes més greus que puguen donar-se en municipis de gran població (Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Bilbao, etc.) i considerades de tipologia complexa. El projecte proposa per a resoldre-les diferents eines com un mètode de mediació policial, una tècnica de diagnòstic com és ENARI, un protocol amb el seu fluxograma, estratègies i tècniques de mesurament, etc.

En la segona part del projecte tracta la mediació multicomunicat, indicada per a conflictes amb multitud de parts amb interessos contraposats. Aquest tipus de situacions prolifera en els últims anys i sumat al fet de la tardana resposta judicial provoca que els ciutadans busquen alternatives efectives, com acudir a les policies locals.

En opinió de l’alumne «les policies locals han d’estar preparades per a donar resposta a la ciutadania perquè la nostra raó de ser és Ajudar i Protegir. A més, cal evitar la deshumanització de les Administracions Públiques i protegir la convivència a les ciutats». El treball, explica García Piñón, tracta d’identificar quina problemàtica pot ser tractada per aquest procediment, quines estratègies i quines tècniques són necessàries conèixer i saber emprar per a la gestió d’aquest.

El premi AMMI 2021 al projecte de fi de curs de mediació s’atorga al treball de màster, expert o especialista que destaque per la seua innovació temàtica, metodologia empreada respecte a la mediació objecte del projecte o valors socials que sustenta. En aquesta edició, a més de l’alumne de l’UJI han sigut elegits els treballs d’altres dos alumnes de la Universidad Europea del Atlántico i la Universidad Complutense de Madrid.

 

 

Informació i Foto: UJI

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: