L’alumnat de cinc cicles de Florida Universitària innova amb una línia de producció pròpia

Florida Universitària participarà el pròxim any en un projecte innovador, transdisciplinar, entre diferents grups de diferents cicles formatius: Tulipa Àuria. Es tracta de la primera línia de fabricació que van a tenir a la Comunitat Valenciana en un centre Concertat o privat.

Només hi ha una experiència similar al CEIP Públic de FP Xest. Aquest projecte ha estat afavorit pel tutor de l’Cicle de Mecatrònica de Florida Universitària, Salvador Matoses, qui va realitzar una ponència d’aquest projecte en el I Congrés de Formació de l’claustre de Florida Universitària per la seva innovació pedagògica.

Es tracta d’un projecte ambiciós que va arrencar el passat curs amb la creació de set estacions modulars que serviran per a la futura línia de fabricació que l’alumnat construirà el proper curs. En aquesta línia de fabricació a l’alumnat, dividit per equips de treball, haurà de coordinar-se entre els diferents equips de la seva titulació i amb els equips destinats d’altres titulacions per aconseguir un objectiu comú, crear una línia de fabricació digitalitzada a el màxim nivell.

A part de les competències pròpies dels mòduls, es treballaran competències toves molt valorades en les empreses com: Resiliència, marca personal, gestió de l’canvi, intel·ligència emocional, creativitat, negociació, ….

Amb això, l’alumnat de Florida Universitària es veu immers en el treball cooperatiu simulant les relacions entre departaments de les empreses d’alt nivell, on la coordinació i les comunicacions cobren un importantíssim

valor. Els ‘departaments’ interrelacionats són: Màrqueting, Mecatrònica, Robòtica, Informàtica i Sistemes.

La línia, a part de fabricar el producte escollit segons els requisits previs, posseirà una APP per poder visualitzar les dades productives des de qualsevol part de món, ia més segons els cànons europeus en matèria de ciberseguretat, tot això sense perdre la visió dels ODS a Pel que fa a la mantenibilitat de el sistema.

El producte que fabricarà l’alumnat serà una versió en 3D de el logotip corporatiu de el grup Florida Universitària i servirà per premiar a totes aquelles persones que Florida Universitària desitgi: ponents, empreses, alumnes, …

A més, el disseny s’ha realitzat amb l’ajuda de la Proporció Divina basant-se en el nombre Auri i les corbes estan realitzades basant-se en la sèrie de Fibonacci. “Amb això, l’alumnat s’assegura i aconsegueix un disseny proporcionat i bell per a qui el rebi”, comenta Matoses.

Informació i Foto: Florida Universitaria

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: