L’alcaldessa exigeix a Costes que emprengui i als projectes promesos a Borriana per a la protecció del seu litoral

L’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, ha exigit en un escrit a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Foment que emprengui i als projectes promesos i previstos en una de les 4 Estratègies en la qual detalla les actuacions necessàries per a protegir i solucionar el problema d’erosió que pateix aquesta part del litoral.

Les actuacions pendents que reclama l’alcaldessa com “imprescindibles” es detallen en la ‘Estratègia d’actuació del tram de costa comprès entre el port de Castelló i el port de Sagunt (Castelló sud)’. Concretament es tracta de la construcció de quatre espigons, la protecció de les gols, el reforç de diversos murs a la costa nord i fins a la creació d’una platja a la Serratella.

D’ells, segons ha manifestat Safont, hi ha dos espigons que l’equip de govern municipal considera “urgents”. Un en forma de L al costat de la desembocadura del riu que proporcionaria la protecció que necessiten els Terrasses i el Port. L’altre, un espigó al camí de les Tancades, a l’abric del Port, que protegiria la zona de la Serratella i crearia una nova platja de sorra a la zona.

A aquests dos espigons, ja qualificats com a “prioritaris” a la pròpia estratègia d’actuació, caldria sumar altres dos espigons exempts previstos, ha aclarit.

En la missiva dirigida a Costes, Safont ha donat compte de les reunions i trobades periòdiques mantinguts a Madrid durant tres anys perquè Costes realitzés les diligències pertinents, i els ha urgit a que adoptin les mesures oportunes per desenvolupar les actuacions previstes en l’estratègia ” al més aviat possible “.

No obstant això, ha lamentat l’alcaldessa, les promeses i projectes incomplerts han obligat el consistori a contenir la regressió “com podem a falta d’obres majors” ia assumir nombroses obres d’emergència per temporals com el de principis d’any que van danyar “greument” la zona.

També ha reprovat que a la resta de municipis, amb actuacions incloses en l’Estratègia, “excepte a Borriana”, s’estiguin realitzant.

Davant aquesta situació de “desatenció i abandonament”, l’alcaldessa ha volgut transmetre la seva “indignació” per la sensació que ignoren les necessitats del municipi qualificades en l’Estratègia com a prioritàries, i els ha retret “no haver ni tan sols iniciat la licitació de la redacció dels projectes necessaris per a escometre les obres “.

Finalment, Safont ha mostrat la seva esperança que en la propera reunió a Madrid dels alcaldes i alcaldesses del litoral sud de la província amb la Direcció General, programada pel 4 d’octubre, “s’avanci en fer realitat les actuacions previstes en el terme municipal de Borriana “.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

%d bloggers like this: