L’alcaldessa de València Maria José Català anuncia un Pla d’inspecció en locals d’espectacles públics i d’oci

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat este dimecres que l’Ajuntament posarà un marxa un “Pla específic de reforç de la inspecció a tots els locals d’espectacles, locals d’oci i apartaments turístics de la ciutat, amb la finalitat de minimitzar els riscos i incrementar la seguretat”. Per a això, “s’ha creat un grup de treball, entre la Policia Local i el servici municipal d’Activitats que tindrà reunions quinzenals per a programar i planificar les noves inspeccions”, ha explicat la màxima autoritat municipal.

María José Catalá ha fet estes declaracions durant la seua assistència a l’obertura del 16é Ple de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), on ha destacat la importància de municipalisme i de la gestió pròxima de la vida del ciutadà. “La nostra missió és escoltar les preocupacions del dia a dia dels veïns i plantejar mecanismes per a donar resposta a estes demandes”, ha assegurat.

“El municipalisme és qui atén els problemes més immediats que afecten la vida diària dels nostres veïns i veïnes i després del que ha passat a Múrcia, l’Ajuntament ha de fer un esforç per a reforçar els servicis municipals i que no torne a succeir una tragèdia com esta”, ha afegit l’alcaldessa.

Per a María José Catalá, “necessitem que totes les inspeccions es facen de manera puntual i nosaltres estarem damunt i pendents de tot aquell que no tinga tot en regla”. L’alcaldessa ha afegit que “és necessari millorar la coordinació entre la Policia Local i el servici d’Activitats per a garantir l’èxit d’estos treballs. Ha d’establir-se una col·laboració constant que incidisca directament a reduir qualsevol risc en esta mena de locals”.

Cal destacar el treball que, durant els últims anys, ha realitzat la Policia Local de València en el compliment de les diferents ordres dictades pels servicis de Llicències i Inspecció, de manera que en l’actualitat totes les ordres de cessament han sigut executades en els seus propis termes.

Nous reptes de la FVMP

Catalá ha posat en valor el treball que s’ha dut a terme des de la FVMP en estos últims quatre anys, encapçalat per l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro i ha explicat que les corporacions locals s’enfronten a grans reptes com un millor finançament local, una millor mobilitat i una millor política d’habitatge, entre altres.

“Hem de fer respectar els nostres municipis, especialment davant ingerències d’altres Administracions que pretenguen bloquejar projectes, no en favor de la ciutadania, sinó com a moneda de canvi per als seus propis interessos”, ha apuntat durant la seua intervenció.

Finalment, Catalá ha conclòs que “com a alcaldes i la Federació, com a organisme que ens agrupa, hem de fer un front comú per a davant tots els reptes que tenim al davant. Som un territori capdavanter en molts sectors i junts hem de potenciar-lo perquè la Comunitat Valenciana tinga un lideratge indiscutible i una població amb oportunitats”.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: