L’Ajuntament i MARTE tornen a aliar-se per dur la millor fira d’art contemporani a Castelló

L’Ajuntament de Castelló torna a col·laborar amb la fira d’art contemporani de Castelló, que se celebra del 16 al 19 de desembre a l’Auditori i Palau de Congressos de la ciutat. A la octava edició, MARTE renova l’aposta per un compromís amb la iniciació al col·leccionisme, gràcies a un elenc de propostes artístiques accessible per a tot tipus d’audiència.

Després de la inauguració,el dijous 16 a les 19.30 hores, la fira obrirà de manera gratuïta a tot el públic el divendres 17 de 17.00 hores a 21.00 hores, el dissabte 18 de 12.00 hores a 14.00 hores i de 17,00 hores a 21.00 hores, i el diumenge 19 de 11.00 hores a 15.00 hores.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha volgut destacar l’alta qualitat de la fira que “acollirà fins a 16 galeries de Castelló, València, Barcelona, Madrid, Salamanca, Gijón, Osca i Palma”. Ruiz també ha explicat que l’Ajuntament de Castelló “presentarem la proposta ‘El mur invisible’ del fotògraf castellonenc Paco Poyato en l’espai reservat per a les Beques Hàbitat Artístic que impulsem des de la Regidoria de Cultura”.

MARTE articula una cuidada selecció de galeries nacionals que mostren el treball d’un sol artista, de manera que el públic descobreixi nous talents o es retrobi amb creadors de trajectòria consolidada. En aquesta edició hi participen: Atelier Solar (Madrid), amb Joseph Chabod; Córner Gallery & Studio (Madrid), amb Marcos Juncal; DDR Art Gallery, amb Evangelina Esparza; Espai Nuca (Salamanca), amb Juana García Pozuelo; Espai Líquid (Gijón), amb Job Sánchez; Est_Art (Madrid), amb Kristina Stuokaite; Herrero de Tejada (Madrid), amb José Dean; La Carboneria (Osca), amb Carla Nicolás; La Gran (Madrid), amb Laura López Balza; La Merceria (València), amb DimasLa; Origami Press (Madrid), amb Muriel Moreau; Naranjas con Arte (Castelló), amb Aina Albo Puigserver; Piramidón. Centre d’Art Contemporani (Barcelona), amb Jose Bonell; Pep Llabres (Palma de Mallorca), amb 2Monos – Nicoletta Mantoan i Alejandro Dumon; Punto (València), amb Ana Císcar; i Shiras Galería (València), amb Nuria Rodríguez.

MARTE CURATED comptarà amb Espacio UBE, patrocinador de la fira, que presenta l’obra d’Abel Iglesias. Aquest any el Premi MARTE Artista Castelló recau en Trashformaciones i el Premi MARTE Artista Nacional en Paco Peña. Tots dos presentaran un estand on exposar la seva producció recent.

L’artista convidada d’aquesta vuitena edició serà l’alacantina Imma Femenía (Pego, 1985), que atresora una extensa trajectòria nacional amb exposicions a l’IVAM, Bombas Gens, el Centre Pàrraga, entre altres institucions.

Una de les novetats d’aquesta edició és la secció ART EN CERÀMICA, dedicada a la ceràmica contemporània, disciplina que es va introduir a la passada edició amb un notable èxit, en gran part a causa de la tradició ceramista de Castelló, província que en reuneix algunes de les empreses més importants de la indústria internacional. Teresa Calbo Guardiola comissaria aquest espai, integrat per l’obra dels artistes Sandra Val, Virginia Paradise, Shirin Salehi, Pablo Barreiro, Óscar Abraham Pabón, Álvaro Albadalejo, Mar Ramón Soriano i Uxue López.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: