L’Ajuntament i la Generalitat impulsen el Pla General per a la seua aprovació abans de final d’any

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut hui una reunió a l’Ajuntament amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la qual han reforçat les línies de col·laboració per a impulsar de manera definitiva el nou Pla General i agilitzar la tramitació per a la finalització de la ronda de circumval·lació. Dos projectes de ciutat que contribuiran a la recuperació social i econòmica de Castelló. En la trobada han participat també la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez; el subdirector general de Mobilitat, Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Josep Llin; i el regidor d’Urbanisme de Castelló, José Luis López.

Respecte al Pla General, tant Marco com España han destacat la importància de la seua aprovació per a la reactivació de la ciutat després de la crisi social i econòmica derivada de la covid-19. “Esperem que el Pla General siga realitat enguany, perquè és fonamental per a Castelló, per a la recuperació de la ciutat després de la pandèmia, per a proporcionar seguretat jurídica, atraure inversions i generar noves oportunitats”, ha explicat l’alcaldessa. “Quan vam arribar al govern en 2015 ens vam trobar una ciutat amb un planejament urbanístic anul·lat per la justícia, així que comencem a treballar en una complexíssima tramitació que ens permetrà després de molts esforç aprovar aquest 2021 el Pla General i continuar avançant en un model de ciutat amable, sostenible i verda”, ha detallat Marco, agraint, a més, “la sensibilitat que en tot aquest procés ha tingut i té la Conselleria d’Obres Públiques”. Està previst que el Pla General Estructural passe per ple abans d’agost, per a elevar-se després a la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Quant a la ronda de circumval·lació, es continua avançant en les línies de col·laboració entre totes dues administracions perquè el tancament de l’anell amb l’execució dels 2,35 quilòmetres que falten en la zona oest, siga una realitat com més prompte millor. “Impulsem iniciatives per a fer de Castelló una ciutat de baixes emissions, més verda i centrada en les persones, i en aquesta línia és rellevant la finalització de la ronda de circumval·lació”, ha indicat Marco.

L’Ajuntament està ultimant el plec de condicions per a la redacció del projecte, el termini d’execució del qual serà d’uns 12-14 mesos, mentre que l’execució de l’obra, que tindrà una inversió de la Generalitat entorn als 30 milions d’euros, s’estima en uns 18 mesos.

El conseller, per part seua, ha destacat la importància “d’aprovar com més prompte millor el Pla General i impulsar la finalització de la ronda de circumval·lació com a claus per a la reactivació de Castelló”, així com “el reforç de la col·laboració entre administracions per a avançar en projectes de ciutat”.

Un altre dels temes abordats durant la reunió, són els nous fons europeus i la importància de la col·laboració institucional en la tramitació d’aquests. Per això, s’han compromés a anar de la mà per a treballar i veure quins projectes de Castelló poden ser finançables amb aquestes ajudes.

En aquest sentit, Marco ha posat l’accent en la trajectòria i l’experiència que avala a Castelló en la captació i gestió de fons europeus. De fet, s’han impulsat i s’estan activant de la mà d’Europa, projectes valorats en uns 40 milions, sent líders a nivell nacional en execució.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: