L’Ajuntament de Vall d’Alba prepara la millora del subministament d’aigua potable a més de 800 veïns de les pedanies de la Pelejaneta i la Barona

L’Ajuntament de Vall d’Alba ha licitat el projecte de renovació de la canonada principal d’abastament d’aigua potable als nuclis de la Pelejaneta i la Barona, així com a diverses masies de la zona, per tal de posar fi als nombrosos problemes de subministrament que ara mateix arrossega la infraestructura.

Concretament, l’actuació se situa en el marge oest de el camí de l’Caserío, a la Pelejaneta. Concretament, es tracta del tram de l’vial que discorre paral·lel a la carretera CV-15.

“La canonada de proveïment d’aigua potable sobre la qual s’actua és la principal i única existent per donar subministrament a les pedanies de la Pelejaneta, la Pelejana i la Barona, així com a les masies aïllades existents en el trajecte, i que prenen el aigua des del pou Meanes “, ha especificat l’alcaldessa, Marta Barrachina.

“Els problemes que presenta la canonada de subministrament són nombrosos: d’una banda, existeixen gran quantitat de fuites per trencaments de la xarxa, i en segon lloc, s’ha detectat una important disminució de la capacitat hidràulica de la canonada per les incrustacions calcàries, la qual cosa provoca caigudes de pressió en els moments de punta de consum, ja que, per aquesta obturació, la canonada no és capaç de transportar la demanda de consum puntual “, ha afegit la màxima responsable de l’Ajuntament de Vall d’Alba.

Segons dades facilitades per la pròpia empresa concessionària de l’servei, en el tram d’actuació es reparen una mitjana de 27 avaries anuals i el rendiment de xarxa que s’obté en aquesta zona és de només el 40,98%. Una problemàtica que afecta directament els 270 comptadors que hi ha en aquest punt de terme municipal, el que llança una afecció sobre 810 habitants aproximadament.

“D’aquesta manera, el projecte que acabem de licitar i que posarem en marxa tan aviat es compleixin els tràmits administratius va a millorar la qualitat de vida d’un terç dels veïns de la Vall d’Alba”, ha subratllat Marta Barrachina, qui destaca que la inversió programada ascendeix a 84.656,67 euros, dels quals 59.259,67 euros seran aportats per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, mentre que l’Ajuntament de Vall d’Alba aportarà el 30 % restant de el cost, és a dir, 25.397,00 euros.

Informació i Foto: Ajutnament de Vall d’Alba

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: