L’Ajuntament de Valencia tanca preventivament el Parc Central davant la possible presència del protozou cryptosporidium en les làmines d’aigua i fonts

L’Ajuntament de València ha ordenat el tancament cautelar i provisional del Parc Central i instal·lacions, i procedirà al buidatge de les làmines d’aigua i fonts de tot el jardí, després de l’alerta remesa des de la Subdirecció General d’Epidemiologia de la Generalitat per la sospita de la presència del protozou cryptosporidium, un microorganisme causant de la criptosporidiosis. Així ho acaba d’anunciar el regidor de l’àrea de Medi Ambient Carlos Mundina, qui ha explicat que, una vegada conclòs el buidatge de les zones d’aigua es procedirà a la seua desinfecció per part dels servicis municipals.

L’Ajuntament i la Conselleria estan treballant de manera conjunta, en haver-se registrat casos d’infecció per este microorganisme en un total de set xiquets de 2 a 9 anys d’edat. El símptoma principal de la infecció és diarrea aquosa, sovint juntament amb altres signes de malestars gastrointestinals. Segons les dades recaptades, el contagi ha pogut ser causat per l’accés indegut a les làmines d’aigua i les fonts per part dels xiquets com a zones de bany i refresc, un ús que està totalment prohibit atés que eixes aigües no reben tractament com aquelles en les quals sí que es permet el bany per part dels usuaris.

Mundina ha explicat que des de l’Ajuntament, s’ha tancat l’accés al parc i a totes les zones afectades i, tal com ha recordat el regidor, “està totalment prohibit l’ús indegut d’estos espais”, ni per part de les persones, tant adults com menors, ni tampoc per part de les mascotes, especialment els gossos, atés que són transmissors de la malaltia.

Després de l’alerta sanitària, s’ha ordenat el tancament de les instal·lacions, i s’iniciarà el tractament de l’aigua, aplicant els procediments disponibles per a incidents fecals (PWTAG, o d’altres organismes). Així mateix, s’ha procedit a la presa de mostres per a la seua anàlisi amb la finalitat de confirmar l’eficàcia del tractament.

El paràsit que transmet la criptosporidiosis viu en la terra, en els aliments i en l’aigua, i també pot trobar-se en les superfícies contaminades amb femta. La infecció es produix habitualment en ingerir el paràsit si està en el menjar, en l’aigua (tant en la qual es beu com en la que es nada), així com en tocar-se la boca amb mans contaminades.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: