L’Ajuntament de Valencia suprimix l’obligatorietat de la cita prèvia per a l’atenció ciutadana

A partir de la setmana que ve ja no serà obligatori sol·licitar cita prèvia per a accedir als servicis d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament. La Junta de Govern Local aprovarà este divendres suprimir l’obligatorietat de sol·licitar la cita prèvia, segons la moció que ha plantejat en este sentit l’alcalde de València, Joan Ribó. L’alcalde ha explicat que el govern municipal dona resposta, d’esta manera, a les nombroses propostes plantejades per la ciutadania en este sentit.

Tal com ha assenyalat Ribó, “he presentat esta moció una vegada que hem conegut que l’Estat ha aprovat l’anul·lació de l’obligatorietat de les mascaretes en el transport públic, a conseqüència del descens dels casos de covid i dels contagis”. D’esta manera, la Junta de Govern suprimirà l’obligatorietat de la cita prèvia per a accedir als servicis i a l’atenció a la ciutadania que, com ha recordat Ribó, es va establir a l’Ajuntament amb motiu de la pandèmia, amb l’objectiu de garantir la salut pública i reduir, en la mesura del possible, els casos de contagis”.

La proposta implica també la supressió de la limitació d’aforaments que s’havia establit també pel mateix motiu. “Esta –ha subratllat Ribó- és una sol·licitud que havien plantejat repetidament nombroses persones i agrupacions al Govern Local, i creiem que este és el moment de donar-li compliment”. Es tractava d’una situació excepcional en el marc de les mesures anti-covid i, com la resta de decisions adoptades en aquell context, han anat decaient segons la situació sanitària ha anat recuperant la normalitat.

El Govern d’Espanya ha publicat este dimecres el text del Reial decret 65/2023, de 7 de febrer, pel qual es modifica l’obligatorietat de l’ús de mascaretes durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 -BOE núm. 33, de 8 de febrer-. A partir de hui, i atés que la situació sanitària ha millorat, l’ús de la mascareta ja únicament serà obligatòria en els centres sanitaris i farmàcies. Tal com ha assenyalat l’alcalde de València, “cal recuperar la normalitat i prestar el servici d’atenció a la ciutadania sense l’obligatorietat de cita prèvia per a salvaguardar els drets dels veïns i veïnes que necessiten fer ús dels servicis municipals”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: