L’Ajuntament de Valencia signa els nous contractes de neteja de la ciutat

L’Ajuntament ha signat els nous contractes de neteja i recollida de fem de la ciutat, la qual cosa suposarà una millora evident per al benestar de la ciutadania i l’activitat comercial en general. Gràcies a l’entrada de les noves contractes, s’incrementa en un 7,80% la dotació del personal en les zones 1 i 2 de València, en passar de 873 a 941 treballadors. En paral·lel, l’ús de maquinària augmenta en les zones ressenyades quasi un 40%, en passar de 278 a 389 vehicles. En el cas de la neteja de pintades i retirada de cartells, l’increment és del 100% en passar de sis a 12 operaris i de cinc a 10 vehicles, tots ells furgonetes elèctriques amb zero emissions.

L’actuació municipal, dirigida des de l’Àrea de Millora Climàtica i Gestió de l’Aigua, a través de la Regidoria Delegada de Neteja i Recollida de Residus, incidix en la millora de freqüència de les operacions, especialment aquelles en les quals s’empra l’aigua, que serà un 50% superior a la freqüència anterior. També s’incrementa en un 10% la neteja als voltants dels contenidors.

El regidor delegat de Neteja i Recollida de Residus, Carlos Mundina, ha assenyalat que “amb esta firma continuarem avançant en la millora de la neteja i recollida de residus a la ciutat. Ja vam posar en marxa el pla de xoc de neteja que suposa una inversió de prop de dos milions d’euros fins a finals d’any”.

Mundina ha afegit que “l’alcaldessa de València, María José Catalá, es va marcar com una de les prioritats la millora de la neteja de la ciutat, ja que és una de les assignatures pendents i per això el pla de xoc va ser una de les primeres mesures aprovades pel nou govern municipal. No anem a escatimar un euro en mesures que ajuden al fet que València estiga neta”.

Les noves contractes inclouen la prestació de servicis bàsics en els citats districtes de la ciutat com a neteja manual i mecànica de les vies públiques, platges, solars municipals i altres oberts d’ús públic, buidat de papereres, retirada de residus i estris abandonats, així com diferents tipus d’escombratge i aigualeig (mecànic i mixt). Entre els servicis complementaris que prestaran les empreses es troben també la neteja d’excrements i orines d’animals i de xicotets animals morts, taques en paviments, retirada de xiclets i neteges intensives amb vapor.

Esta actuació municipal s’emmarca en la normativa vigent per a la gestió sostenible dels residus urbans i la neteja de l’espai públic des d’una visió i missió d’eficiència, sostenibilitat mediambiental, control i transparència, entre altres principis. Igualment, incidirà en una major conscienciació de la ciutadania, ja que porta amb si una menor contaminació acústica, descens en l’emissió de gasos contaminants i major eficiència en els treballs gràcies a l’ús de la geolocalització i les noves tecnologies, entre altres punts destacables.

Un contracte de quatre lots

Els contractes signats es referixen als lots 1, 2 i 4 de la licitació, que aconseguixen un valor global de 1.055,76 milions d’euros. La Junta de Govern Local va adjudicar el passat 12 de maig un total de quatre lots, que es corresponen amb les tres zones en què està dividida la ciutat de València per a la prestació del servici en els pròxims 15 anys, així com la neteja específica de pintades i retirada de cartells, que estava reservada a empreses d’inserció social i centres especials d’ocupació. En este últim cas, la duració del contracte és de cinc anys i l’empresa adjudicatària és Companyia Espanyola Ocupació i Integració, amb una inversió de quatre milions d’euros.

La zona 1 de la ciutat engloba els districtes municipals de Ciutat Vella, Eixample, Extramurs, l’Olivereta, Patraix, Jesús i Poblats del Sud, així com les platges al sud del nou llit del riu Túria. En este cas, l’empresa adjudicatària és Societat d’Agricultors de la Vega (SAV) i el pressupost destinat per als pròxims anys és de 525,87 milions d’euros. Quant a la zona 2, serà FCC Medi Ambient qui s’encarregue dels districtes de Campanar, la Saïdia, el Pla del Real, Camins al Grau, Algirós, Benimaclet, Rascanya, Benicalap, Poblats del Nord i de l’Oest, així com els ponts del vell llit del riu Túria. Este segon lot va ser adjudicat per 525,89 milions d’euros.

Les empreses SAV i FCC subministraran i instal·laran en els districtes ressenyats un total de 8.000 contenidors de càrrega lateral d’uns 3.000 litres de capacitat per a la recollida d’envasos (contenidor groc), paper i cartó (blau) i resta (grisa). En el cas de la recollida selectiva de matèria orgànica, es col·locaran uns 3.200 sensors i els equips d’identificació d’usuaris necessaris per a habilitar en el seu moment el sistema de tancament en els contenidors de color marró.

L’adjudicació del tercer lot, que comprén els districtes de Quatre Carreres i Poblats Marítims i les platges al nord del port de València, va quedar en suspens a mitjan passat mes de juny, per ordre del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, després de l’admissió d’un recurs per part d’una de les empreses licitadores.

Informació i Foto. Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: