L’Ajuntament de Valencia posa en marxa un pla de reforç de la neteja al barri de Marxalenes

L’Ajuntament de València posarà en marxa un Pla especial de reforç de la neteja i recollida de residus al barri de Marxalenes, donada la seva particular idiosincràsia i necessitats específiques. L’alcalde, Joan Ribó, ha anunciat aquest matí la iniciativa, durant la trobada que ha mantingut amb l’associació de veïns de Marxalenes. “Estem treballant per millorar les condicions d’aquest barri i de tots els barris de València”, ha afirmat l’alcalde, qui ha subratllat també que l’Ajuntament presentarà a finançament europeu diferents projectes d’enjardinament de solars de barri, una històrica reivindicació veïnal. L’alcalde, finalment, s’ha referit a les iniciatives de millores de la seguretat ciutadana que es derivaran de la propera aprovació de l’Ordenança de Convivència.

Ribó ha visitat la zona, acompanyat pel vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i ha escoltat les demandes i propostes de l’veïnat de la zona, de boca d’el president de l’Associació Veïnal de Marxalenes, Francisco Llamas, que ha participat en la visita al costat de diversos representants de l’associació. Tal com ha detallat el vicealcalde, Sergi Campillo, el Pla de reforç per Marxalenes preveu l’increment de l’escombrat manual, neteja, neteja de taques i repàs de neteja en el paviment i en les ubicacions al voltant dels contenidors de residus. Durant les primeres setmanes dels mesos d’octubre, novembre i desembre, així com la tercera setmana de desembre (de l’20 a l’24), s’implementaran els serveis, amb un pressupost total (fins al pròxim 31 de desembre) de 18.961,48 € .

S’intensificarà la neteja, afegint una setmana de cada mes 2 equips d’escombrada manual de dilluns a dissabtes en torn a la tarda, cada 2 dies (suposa un increment mensual de la freqüència de 6 a 9 vegades durant aquesta setmana, i un augment de 6 a 9 persones operàries). A més, hi haurà un camió d’auto-cisterna de neteja a la tarda de dilluns a dissabte (s’incrementa la freqüència de neteja de cada 21 dies a una vegada per setmana); i un equip de hidro-netejadora realitzarà un servei una setmana de cada mes, de dilluns a dissabtes en torn de matí per netejar els contenidors de residus exteriorment, les àrees al voltant dels contenidors de residus i les taques en voreres i carrers per a vianants. La freqüència d’aquest servei s’incrementa de trimestral a mensualment. Finalment, un equip amb camió treballarà de dilluns a dissabtes en torn a la tarda en servei de recollida de mobles abandonats, així com recollida dels residus que apareixen a l’exterior dels contenidors després de el servei de recollida de residus. Actualment, aquest servei es realitza per demanda amb avisos de la ciutadania a l’010, i per detecció de personal inspector de l’Ajuntament, a partir d’ara, i fins al 31 de desembre aquest servei serà diari durant una setmana de cada mes. A hores d’ara, el barri de Marxalenes disposa de 80 contenidors de fracció de resta (75 d’accés lateral i 5 d’accés posterior); 39 contenidors de fracció orgànica, 39 contenidors de fracció envasos lleugers; i altres 32 contenidors de fracció paper i cartró.

Enjardinament de solars

Per la seva banda, el vicealcalde Sergi Campillo ha explicat que l’Ajuntament ha inclòs diversos projectes d’enjardinament i habilitació de solars de barri de Marxalenes per ser presentats i optar com a candidats a rebre finançament europeu, en resposta a les reivindicacions veïnals sobre aquest assumpte. Campillo ha explicat que aquests projectes estan en el portfoli de propostes a presentar per rebre fons europeus.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat també la proposta veïnal, susceptible així mateix de rebre finançament europeu, de rehabilitar alqueries les estructures van ser assegurades durant el passat mandat, perquè puguin ser utilitzades per entitats ciutadanes de la zona. “Em sembla una molt bona idea per aquestes alqueries”, ha afirmat Joan Ribó, que ha assenyalat la voluntat de el govern municipal de “treballar en aquesta direcció”.

L’Ordenança de Convivència

Durant la trobada amb l’associació veïnal, l’alcalde ha constatat un altre dels assumptes importants per al barri, la problemàtica del ‘botellón’, “que es dóna a tota la ciutat ia tot Espanya, i que és també, segurament, una conseqüència parcial de la fi de la pandèmia, però que repercuteix en molèsties al veïnat dels barris “, ha explicat. “Per això jo volia visitar aquesta zona i veure directament les situacions i els problemes per poder plantejar solucions eficaces”, ha afegit l’alcalde.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: