L’Ajuntament de València manté l’operatiu especial posat en marxa fa uns dies per a facilitar a la ciutadania la celebració de Tots els Sants

L’Ajuntament de València manté l’operatiu especial posat en marxa fa uns dies per a facilitar a la ciutadania la celebració de Tots els Sants. A este efecte, demà entrarà en funcionament una línia especial de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que connectarà, des de les 9 fins a les 18 hores, i amb una freqüència de pas de 9 minuts, el cèntric carrer del Periodista Azzati, amb la plaça de Santo Domingo de Guzmán, on se situa el Cementeri Municipal de València. A més, l’EMT mantindrà l’increment d’autobusos que cobrixen els desplaçaments fins als set camposants municipals, que, amb el mateix objectiu de proporcionar facilitats a la població que vol visitar als seus difunts, han ampliat el seu horari de visites, des de les 9 fins a les 18 hores.

A més, un total de 298 policies participaran en el dispositiu especial de Tots els Sants. Concretament, 154 policies seran al carrer al matí i 144 a la vesprada durant el dia 1 de novembre. En el Cementeri General estaran destinats 34 agents, 27 de servici ordinari i 7 d’operatiu i en altres cementeris de la ciutat hi haurà un total de 36 policies dels quals 32 seran de servici ordinari i 4 d’operatiu.

En el marc d’esta festivitat, la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua ha realitzat una neteja especial de les fonts públiques, atés que la tradició comporta l’arranjament i neteja de les làpides, voltes i tots els elements funeraris i ornamentals habituals donen les sepultures, que segons el Bàndol publicat per l’alcaldessa, María José Catalá, per a establir una sèrie de normes en matèria d’accessibilitat i servicis, venda de flors i règim intern dels cementeris, la ciutadania ha de col·locar els adorns florals davant les làpides i nínxols dels seus éssers estimats abans de les 11 del matí de l’1 de novembre.

Pel que respecta al servici de l’EMT, les línies que enllacen la ciutat amb el cementeri general es reforcen un 44% i milloren considerablement les seues freqüències de pas. La 9, Estació del Nord – La Torre, i la 10, Benimaclet – Sant Marcel·lí, són les més reforçades. I la 99, amb una freqüència de pas de 8 minuts, cobrirà els desplaçaments tant al cementeri municipal del Bulevard Sud com al de Campanar.

Demà també es posa en marxa una llançadora especial que unirà el tanatori municipal amb el cementeri de la V-30 i que, amb una freqüència mitjana d’eixida de 10 minuts, circularà entre les 10 del matí i les 5 de la vesprada.

El regidor delegat de Seguretat i Mobilitat, Jesús Carbonell, ha recordat que l’Ajuntament mantindrà demà este operatiu “que vetlarà per a garantir que la festivitat de Tots els Sants es desenvolupe amb total normalitat”, i que inclou també la col·locació de senyalització especial, així com la vigilància de les zones on està prohibit aparcar.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d