L’Ajuntament de Valencia invertirà 250.000 euros per millorar l’enllumenat dels Orriols

L’Ajuntament de València dedicarà una partida de 252.630 euros en la millora de l’enllumenat del barri dels Orriols. Així ho ha anunciat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, que ahir DE vesprada va realitzar una visita al barri, en la qual va tindre ocasió de trobar-se amb els veïns i veïnes de la zona, i abordar les necessitats del barri en matèries de dotacions i, concretament, de millora de la il·luminació urbana. Este projecte de millora que impulsarà el Govern municipal forma part dels Pressupostos Participatius Decidim VLC 2022-23.

“Principalment actuarem als carrers de Santiago Rusinyol, Santa Genoveva Torres i Arquitecte Tolsá, que són les zones que el veïnat ens ha traslladat la necessitat de millorar la il·luminació”, ha explicat Notario. La iniciativa permetrà substituir els bàculs de carretera per columnes de cinc metres, “amb el que millorarem considerablement l’enllumenat d’estes carrers, i reduirem la llum intrusiva en els domicilis dels veïns i veïnes”.

El projecte de millora de l’enllumenat del barri permetrà substituir els bàculs existents per columnes de PRFV de 5 metres d’altura, i les lluminàries de Vapor de Sodi de 150 i 250 W de potència, per lluminàries de tecnologia led amb potències entre 50 i 90 W de TCC 2.700 ºK IRC 80, la qual cosa repercutirà, a més en una substancial millora de la instal·lació, tant des del punt de vista energètic com mediambiental.

Amb un pressupost previst de 253.630 euros, es podran renovar 150 lluminàries que, a més, funcionaran de manera ‘telegestionada’ mitjançant nodes de control punt a punt. “Hem volgut informar directament el veïnat dels Orriols sobre la intervenció que realitzarem, a més de comprovar in situ, amb les persones residents en la zona, l’estat de l’enllumenat públic i atendre les peticions que ens han realitzat”, ha explicat la regidora Lluïsa Notario, qui ha subratllat que “esta és la manera com este govern entén el servici públic: transformar i modernitzar l’enllumenat públic de València de la mà dels veïns i veïnes, atenent les seues reivindicacions”. Perquè tots els barris i pobles de la ciutat mereixen la mateixa qualitat de vida”, ha afegit.

La regidora de Gestió de Recursos i responsable de l’enllumenat públic, ha conclòs explicat que, a més, el projecte inclourà també una proposta de les persones residents al carrer del Duc de Mandas, els qui han advertit que els arbres tapen la llum dels fanals per la seua proximitat. “Atesa la petició que ens va traslladar el veïnat d’este carrer –ha explicat Lluïsa Notario- intervindrem en Duc de Mandas per a desplaçar alguns dels punts de llum, amb l’objectiu de millorar la qualitat de la il·luminació en la via urbana”, ha conclòs.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: