L’Ajuntament de València i el de Madrid han fixat el cap de setmana previ a la Crida com a data en la que s’organitzarà la primera mascletà

L’Ajuntament de València i el de Madrid han fixat el cap de setmana previ a la Crida, 17 i 18 de febrer, com a data en la qual s’organitzarà la primera mascletà en la capital d’Espanya. De moment, queda pendent la ubicació definitiva, ja que es pensa en dos emplaçaments, Cibeles o Colón, i s’ha d’estudiar la millor opció des d’un punt de vista tècnic. No obstant això, no es descarten altres ubicacions per a l’acte.

Des de València s’ha desplaçat este dimarts una delegació encapçalada pel regidor de Falles, Santiago Ballester, per a reunir-se amb responsables i tècnics del consistori madrileny i dissenyar la mascletà a Madrid, ja que requerix un dispositiu diferent del d’altres trets de pirotècnia que només se celebren en la Comunitat Valenciana.

Esta iniciativa sorgix de la primera vegada que l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va presenciar a València una mascletà, fa dos anys, amb l’actual alcaldessa, María José Catalá. Martínez-Almeida va suggerir l’opció de celebrar a la seua ciutat una mascletà, una cosa que va ser reafirmada en la seua següent visita al març d’enguany. L’alcaldessa de València ha assenyalat que “esta és una manera de fer més internacional encara les nostres falles i de portar a un altre punt d’Espanya una activitat molt nostra”.

“Celebrar la mascletà a Madrid el 17 de febrer, una setmana abans de la Crida, servirà d’avantsala perquè els madrilenys, si els agrada, pensen que tindran 19 dies al març per a poder gaudir a València d’un espectacle pirotècnic únic”, ha afirmat Catalá. “A més, serà una manera de reunir a tots els valencians que viuen a Madrid i que per uns minuts pensen que estan en la nostra plaça de l’Ajuntament; no serà el mateix, però s’assemblarà molt”, ha apuntat l’alcaldessa.

Per part de l’Ajuntament de València han estat presents en la trobada responsables de la Policia Local, Bombers, Protecció Civil, el coordinador de pirotècnia de l’Ajuntament, el delegat de pirotècnia de Junta Central Fallera, així com personal de Pirotècnia Valenciana, l’empresa encarregada de muntar i disparar la mascletà.

Durant la reunió, s’han abordat per les dos parts les característiques i necessitats de l’acte, així com els diferents dispositius de seguretat que es munten en la plaça de l’Ajuntament al març i que congrega a desenes de milers de persones.

Està previst que a la mascletà que se celebre a Madrid, que suposa una important acció de promoció de les Falles de 2024, assistisquen les falleres majors de València i les seues respectives corts d’honor, així com els alcaldes de les dos ciutats. “Complirem amb el promés i podrem gaudir d’una oportunitat d’unir encara més dos ciutats que tenen molts interessos en comú, tant socials com culturals i econòmics”, ha conclòs María José Catalá.

Informació i Foto. Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d