L’Ajuntament de València es compromet amb els veïns del Saler perquè siguen considerats “ciutadans de primera”

Viure en el cor d’un parc natural com el de l’Albufera té els seus avantatges i els seus inconvenients. Per a prendre bona nota d’una cosa i de l’altra, els regidors de l’Ajuntament de València amb competències en medi ambient han visitat este divendres, 4 d’agost, la pedania del Saler, acompanyats pels representants veïnals i l’alcaldessa pedània.

Així, el regidor de l’Àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals, Juan Carlos Caballero, i el de l’Àrea de Millora Climàtica i Gestió de l’Aigua, Carlos Mundina, van recórrer el paratge de la Devesa, acompanyats d’Ana Gradolí i Rafael Garrido, presidenta i tresorer de l’Associació Veïnal de la Devesa del Saler i de Blanca Vilches, recentment nomenada alcaldessa del poble. Esta trobada forma part de la primera presa de contacte del nou equip de govern de María José Catalá amb les diverses entitats que conformen el teixit associatiu, tant de la ciutat com de les seues pedanies.

Juan Carlos Caballero ha informat els veïns dels passos que s’han donat sobre el sistema contra incendis SIDEINFO, que ja s’ha tret a licitació i que s’espera poder implantar “per a tindre més mitjans amb els quals previndre i extingir incendis al parc natural de l’Albufera”. Així mateix, ha indicat que traslladarà a les regidories respectives cadascuna de les peticions efectuades sobre mobilitat, seguretat i enllumenat, i ha destacat que l’objectiu de l’Ajuntament de València és “que totes les pedanies de València tinguen els mateixos servicis que la resta dels veïns de la ciutat. Els veïns del Saler, com els de la resta de pedanies, són veïns de primera, són valencians de primera, i els seus servicis han de ser exactament els mateixos que a la ciutat”.

El responsable municipal de l’Àrea de Parcs, Jardins i Espais Naturals, ha coincidit amb Carlos Mundina, regidor de l’Àrea de Millora Climàtica i Gestió de l’Aigua, a manifestar que “som ací, sobre el terreny, escoltant les principals reivindicacions dels veïns del Saler, per a traçar conjuntament una estratègia que done solució a tots aquells problemes i necessitats que no han sigut abordats durant el mandat anterior de huit anys de govern”.

Durant la visita per la Devesa han anat sorgint les principals preocupacions dels veïns, des de la regeneració de l’arena de la platja, l’absència de jocs infantils, fins a la cura i arranjament de l’abundant vegetació natural pròxima als edificis, que permeta l’existència d’un perímetre de seguretat en cas d’incendis forestals, entre altres aspectes.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: