L’Ajuntament de Valencia encomana la restauració de l’escultura de Sant Miquel del segle XV a l’IVCR+i

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha explicat que “aprofitant les obres de remodelació i actualització del Museu Històric Municipal, una intervenció que està desenvolupant-se en estos moments amb un pressupost d’1,28 milions d’euros, s’ha encarregat la restauració de la figura de Sant Miquel, que s’exposa en este museu, a l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVCR+i)”.

Es tracta d’una de les peces mestres del Museu Històric Municipal, una escultura de cartró-pedra del segle XV de Sant Miquel Arcàngel, que formava part dels tresors de la desapareguda Casa de la Ciutat, i que ara està ja en les dependències de l’IVCR+i per restaurar-la.

L’obra va ser objecte d’una diagnosi el 2016, i es va determinar que presentava un nivell important de degradació. En particular són “molt greus” les esquerdes que presenten els llistons que formen part de l’interior, que van ser detectades mitjançant tomografia. “Per això, ara es farà una intervenció integral que garantisca la seua futura conservació”, ha indicat la regidora Glòria Tello.

Les obres del Museu Històric Municipal “no són un simple llavat de cara del museu, sinó que esta actuació suposa un replantejament integral del museu, tant en les instal·lacions com en la creació d’un nou discurs expositiu, que permetrà als visitants comprendre el que allí es conta. Volem oferir a la ciutadania un museu molt més comprensible, accessible i amb unes instal·lacions actualitzades”.

Malgrat contindre els símbols i relíquies més referents de la història de València i tindre catalogats els fons com a Béns d’Interés Cultural, el Museu Històric no era un museu fàcil de comprendre pels visitants, i les seues instal·lacions feia molt de temps que no havien sigut actualitzades. Atesa la necessitat, des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals es va encarregar al Premi Nacional de Disseny Dani Nebot la redacció d’un projecte per remodelar el museu. Este projecte recull un nou disseny expositiu, un nou mobiliari, una nova distribució, una nova il·luminació i una nova retolació.

Ara, a més, s’afronta la rehabilitació d’esta peça important del museu aprofitant que està tancat per obres.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: