L’Ajuntament de Valencia enceta la licitació per a millorar l’enllumenat públic en Campanar, la Saïdia, l’Olivereta, Quatre Carreres i Camins al Grau

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà este divendres l’inici del procediment per a contractar el subministrament i instal·lació de millora de les instal·lacions d’enllumenat públic en diverses zones de la ciutat de València. En concret, el projecte millorarà el servici als districtes de Campanar, la Saïdia, l’Olivereta, Quatre Carreres i Camins al Grau, on el consistori invertirà 1.273.494’63 euros. Tal com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, “la principal actuació, molt demandada pel veïnat d’estos barris i districtes de València, consistirà a renovar els antics bàculs de carretera, que il·luminen per damunt dels arbres, per unes columnes LED que tenen una major eficiència energètica, més baixes i fetes de polièster reforçat de fibra de vidre, que suporta agressions com l’orina del gossos i no s’hi corrou”.

Esta actuació s’emmarca dins del Pla d’Eficiència Energètica posat en marxa des de l’any 2015, que ha permés reduir el consum energètic de l’Ajuntament de València en més de 8’5 milions d’euros (8.741.820 euros) en els últims sis anys i transformar en tecnologia més eficient i respectuosa amb el medi ambient el 80% de les instal·lacions d’enllumenat públic de la ciutat, així com la dels edificis municipals i escoles. Notario ha remarcat que “l’objectiu d’este govern és continuar impulsant polítiques d’eficiència energètica amb la transformació a tecnologia sostenible del 100% del parc d’enllumenat públic i continuar l’aposta per les energies renovables”.

Així, en el districte de l’Olivereta es renovarà l’enllumenat dels carrers d’Esteban Pernet, Rei Saud, Escultor Salzillo i l’Havana, entre altres. Les obres tenen un cost total de 316.668’23 euros. D’altra banda, en el districte de Quatre Carreres l’actuació repercutirà al barri de Malilla i en l’avinguda d’Ausiàs March; en Malilla s’actuarà, entre d’altres, als carrers del Riu Besòs, Enginyer Joaquim Benlloch, Bernat Descoll o Peris i Valero. En este districte les obres tenen un pressupost de 307.336’90 euros.

Pel que fa a Campanar s’invertiran 355.201’15 euros per a renovar la il·luminació dels carrers de la Vall de la Ballestera, Pío Baroja, Hernández Lázaro i Músic Mestre Rodrigo, mentre que el darrer lot contempla una partida de 294.288’35 euros que serviran per renovar l’enllumenat dels carrers de Fontcalent, Astúries, Josep Faus, Roderic d’Osona i les Illes Canàries en el districte de Quatre Carreres i Molinell, Doctor Olóriz i Just Ramírez, en la Saïdia. Les noves columnes que s’instal·laran porten llums LED càlids de 2700ºK i un avançat sistema de telegestió que permet detectar incidències i avaries en temps real.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que “estem treballant en dos sentits, amb actuacions encaminades a aconseguir la màxima eficàcia energètica, com ara el canvi de l’enllumenat, i amb altres iniciatives com per exemple la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques en espais públics i edificis municipals”. Notario ha afegit que “també treballem en l’eliminació dels bàculs de carretera de la ciutat per substituir-los en part per columnes que tenen altres avantatges afegits com la seguretat elèctrica, ja que són d’un material no conductor, inoxidable, durador, de baix cost de manteniment i, a més, és lleuger però robust i resistent en ambients marins i, en cas d’accident de trànsit, disminuïx la gravetat dels sinistres”.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: