L’ajuntament de València contractarà personal interí per incidir en el reforç de la plantilla de la policia local

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, ha informat en la Mesa General de Negociació a la representació sindical del personal municipal de la pròxima contractació d’agents interins per a la Policia Local de València. “A totes les places que hem convocat en els últims anys sumem ara el personal interí per continuar compensant la manca de convocatòries públiques durant l’última dècada de governs del Partit Popular i per estabilitzar les plantilles sense que patisquen l’efecte de les adhesions a les reduccions de l’edat ordinària de jubilació, motius pels quals és fonamental continuar aprofitant totes les ferramentes que tenim a l’abast per dotar a la Policia Local del personal necessari per a realitzar el seu treball de la millor forma possible i oferir així un servici públic excel·lent a la ciutadania”, ha explicat. A més, ha anunciat la creació de diverses borses de treball en l’àmbit de l’Àrea de Benestar Social.

“Amb esta mesura incidim en el reforç de la plantilla de la Policia Local i agilitzem al màxim els procediments per compensar la manca de convocatòries públiques de noves places per a agents de Policia –i també de bombers- durant la dècada anterior als governs de Joan Ribó”, ha explicat Notario, qui ha destacat que “el compromís d’este govern amb un servici com el de la Policia Local és inqüestionable” i ha recordat totes les places convocades durant els darrers cinc anys. “Són totes les oposicions convocades i també totes les altres ferramentes que estem utilitzant, com esta del personal interí, les comissions de servici o les permutes”, ha detallat.

Segons ha explicat, hi ha previst el nomenament de sis agents interins de Policia Local este mateix divendres per part de la Junta de Govern Local. Seran agents que varen participar, juntament amb altres 51 persones en la constitució de la borsa del passat 31 de gener. La regidora ha recordat que fins l’1 de juny va ser impossible continuar amb els processos selectius a causa de la pandèmia per la COVID-19, que també va dificultar el nomenament d’agents comissionats. Esta situació ha motivat la urgència per nomenar nous agents interins, una decisió avalada pel compliment de la resta de requisits inclosos en la circular de l’IVASPE, segons ha explicat Notario (la consignació pressupostària, l’existència de llocs vacants que no s’hagen pogut cobrir -i que estaven inclosos en l’Oferta d’Ocupació Pública de l’exercici 2018- i l’existència d’una borsa d’ocupació temporal). “Donem resposta així a les necessitats de personal de la Policia Local”, ha insistit la regidora.

OPOSICIONS, PERMUTES I COMISSIONATS.

Notario ha posat en valor totes les Ofertes Públiques d’Ocupació aprovades des de 2015 i la incorporació progressiva d’agents de Policia Local. En 2018 es varen incorporar com a personal funcionari de carrera 13 oficials, 4 inspectors, 4 intendents i 7 intendents principals; en 2019, 39 oficials, 13 inspectors, 10 agents de carrera i 28 en pràctiques (el que fa un total de 38 agents), i en 2020 s’han incorporat com a personal funcionari de carrera altres 32 agents. Únicament hi ha pendent de convocar les places derivades de l’OPO de 2019, que es va aprovar en desembre, amb un total de: 73 places d’agent, 41 places d’oficial/a, 12 d’inspector/a, 9 d’intendent/a, altra de comissari/ària i una més de comissari/ària principal. A més, està en marxa el procés per cobrir 160 places d’agents de Policia Local, “la convocatòria més multitudinària de la història en este consistori”, per la convocatòria de 50 places d’agent convocades en l’OPO de 2018 i unes altres 110 per cobrir places d’efectius que s’han acollit en 2019 a la reducció de l’edat ordinària de jubilació.

A més, Notario ha recordat que la Policia Local de València incorporarà fins a 45 nous efectius en actiu mitjançant l’aplicació del sistema de permutes (36 places ja es van cobrir en 2019 i les altres 9 enguany). Així s’ha donat resposta a les necessitats de personal de la Policia Local, tenint en compte que es tracta d’una fórmula excepcional per a la provisió de llocs, motiu pel qual la Mesa General de Negociació ja va aprovar amb unanimitat sindical la limitació al 15% de les places a proveir a través d’este sistema.

A més, en febrer de 2018 es va constituir una borsa amb la participació de 248 persones. La xifra total d’agents de Policia Local comissionats nomenat és de 13.

APROVACIÓ DE BASES PER A BORSES DE BENESTAR SOCIAL.

Notario també ha explicat l’aprovació del temari i la modificació de les bases que regixen la convocatòria per a la constitució d’una borsa de treball de tècnic/a educador/a social, de tècnic/a mitjà/ana de treball social, de personal tècnic d’integració social i de treball de tècnic/aauxiliar de servicis socials per a nomenaments futurs per millora d’ocupació i interinitats.
 

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de València

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: