L’Ajuntament de Valencia celebra demà el Debat l’estat de la ciutat, “un instrument de transparència i rendició de comptes”

L’Ajuntament celebra demà, dijous 11 de novembre, a partir de les 10.00 hores, el Ple extraordinari per a debatre l’estat actual de la ciutat. L’Hemicicle Municipal serà, de nou, l’escenari d’este intercanvi d’idees en què intervindran l’alcalde, els portaveus dels diferents grups municipals i totes aquelles entitats ciutadanes que expressen la seua voluntat de participar. Durant la sessió, amb la qual el consistori recupera “la vella normalitat” després de l’impacte del coronavirus, es farà un balanç de la situació de la ciutat i del funcionament de l’Ajuntament.

Segons l’acord de la Junta de portaveus dels diferents grups polítics amb representació municipal, l’alcalde de València, Joan Ribó, obrirà el fòrum amb una intervenció per a donar compte de l’acció del seu govern en el segon Debat sobre l’estat de la ciutat de l’actual mandat i el cinquè des que es va establir en 2015. L’alcalde anunciarà propostes i iniciatives per als pròxims mesos, i realitzarà un balanç de la gestió municipal “i dels esforços que està fent la corporació perquè la recuperació econòmica siga prompte un fet i la ciutadania deixe enrere les terribles ferides de la pandèmia”.

Joan Ribó ha avançat la voluntat d’aprofitar “esta potent ferramenta de transparència i rendiment de comptes que este Govern va posar en marxa en 2015”. “Volem desenvolupar un debat constructiu, fructífer, on la ciutat siga la protagonista i tots i totes puguem treballar per millorar-la”, ha assegurat en considerar “indispensable” els processos de diàleg. “Durant molts anys este Ajuntament no va celebrar debats de política general com el que mantindrem demà. Això ha canviat, i és del tot positiu. Contrastar idees sempre suma, i més encara si ens llevem de damunt prejudicis i som capaços d’arribar a consensos per millorar València”, ha afegit.

Pel que fa a la seua primera intervenció, l’alcalde ha avançat que recolzarà les seues paraules amb dades sobre la recuperació i reconstrucció de la ciutat. Aprofundirà en un discurs “amb molt de contingut econòmic” perquè la reactivació de l’economia de València és la prioritat absoluta del govern de coalició”. “Crec que el compromís d’este govern amb la recuperació del benestar dels valencians ha quedat més que patent. No volem que cap persona es quede enrere per culpa de la pandèmia i insistirem en aquelles mesures que afavorisquen la reconstrucció del teixit social i productiu del cap i casal”, ha destacat el màxim responsable de la ciutat.

Next Generation

En este sentit, l’alcalde Joan Ribó explicarà que un dels grans aliats de la ciutat de València en el futur immediat seran els fons europeus de reconstrucció Next Generation. “Durant el debat farem recompte de totes les actuacions que l’Ajuntament de València ha vinculat a l’arribada del finançament europeu, que són projectes amb una visió integral de la ciutat: des d’actuacions d’urbanisme i mobilitat, passant per temes d’emprenedoria, innovació, benestar social o digitalització, per citar-ne alguns”, ha indicat.

Joan Ribó també farà una exposició de totes aquelles mesures “que s’estan portant a terme en els diferents barris i pobles de la ciutat”, sense evitar les qüestions que més preocupen a l’actual executiu municipal, “com garantir la convivència que s’ha obert en alguns barris, on ja estem posant en marxa mesures per a recuperar la cohesió social”.

Després de la intervenció de l’alcalde s’escoltarà la veu de les entitats que hagen presentat la seua sol·licitud per a participar en este debat. Cadascuna d’elles disposarà de cinc minuts per a exposar les seues demandes o fer les seues observacions. A hores d’ara han anunciat la seua participació l’Associació Mi Tierra Comunidad Valenciana, i la Plataforma Veïnal del Barri Penya-roja.

A continuació intervindran els portaveus dels diferents grups polítics municipals, que ho faran en dos torns: el primer, de 15 minuts; i el segon de huit; i per ordre de menor a major representativitat: José Gosálbez (Vox); Fernando Giner (Ciutadans); Sandra Gómez (PSPV); María José Catalá (PP), i Carlos Galiana (Compromís). La sessió conclourà amb una intervenció de huit minuts de l’alcalde, que clausurarà el Ple de Debat sobre l’estat de la ciutat.

El debat podrà ser seguit demà per streaming a través de la web de l’Ajuntament de València i del compte de Twitter @AjuntamentVLC amb l’etiqueta #DebatVLC.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: