L’Ajuntament de Valencia bonificarà durant tres mesos el lloguer social d’habitatge.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, han mantingut este dimecres una videoconferència juntament amb la regidora de Servicis Socials i Habitatge de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, i el secretari autonòmic d’Habitatge, César Jiménez. L’objectiu, segons ha explicat en acabar l’alcalde, ha sigut “sincronitzar i articular les mesures que en l’actual context de crisi sanitària, social i econòmica estem impulsant des de les dos administracions perquè arriben el més prompte possible a les persones que més ho necessiten”.

Entre les qüestions abordades durant la videoconferència hi ha hagut la proposta del consistori per bonificar la totalitat del lloguer social durant els mesos d’abril, maig i juny, en les mateixes condicions anunciades per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. “En esta situació tan difícil volem evitar que les famílies més vulnerables s’hagen de preocupar pel pagament del lloguer quan cobrir les necessitats bàsiques és ara la màxima prioritat”, ha explicat la regidora Isabel Lozano. D’altra banda, també ha traslladat la voluntat que la tramitació de la convocatòria municipal d’ajudes al lloguer s’agilitze i s’amplie amb l’objectiu de poder donar resposta a la totalitat de la demanda.

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament en la darrera setmana ha posat a disposició de les persones sense sostre 185 places d’allotjament en diversos recursos, com ara la residència del Complex Esportiu de la Petxina, hostals, una residència en Torrent o posant en marxa un alberg de Cáritas. A més, ha explicat altres mesures com les ajudes a autònoms i xicotetes i mitjanes empreses, a les comissions falleres perquè puguen atendre els seus compromisos amb proveïdors diversos o la suspensió i ajornament de diverses taxes municipals, així com les ajudes a persones majors. “És important posar-nos d’acord en mesures que han de donar resposta a les persones que més poden patir la situació sanitària, econòmica i social generada per l’expansió del coronavirus”, ha explicat.

Per la seua part, Martínez Dalmau ha destacat la importància de mesures que van en la mateixa línia tant des de la Generalitat com des de l’Ajuntament, com ara les bonificacions del lloguer social i ha destacat “la necessitat que el govern espanyol prenga decisions respecte al parc privat de lloguers”, complementant així la moratòria anunciada respecte a les hipoteques”. A més, durant la conversa també s’ha comentat la importància d’agilitzar per part del govern central l’anunciada regulació de preus del lloguer.

 

 

 

Unformació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: