L’ajuntament de Valencia aprova inversions en mercats municipals per valor de 2,2 milions d’euros

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la direcció d’obra, contractació d’obres i adjudicació de diferents projectes en els mercats del Cabanyal i Jesús, i la creació d’un nou mercat agroecològic a Castellar-L’Oliveral que, en conjunt, suposaran una inversió de més de 2,2 milions d’euros. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha detallat les inversions davant els mitjans de comunicació després de la reunió de la Junta.

Tal com ha explicat Campillo, la inversió en el Mercat del Cabanyal-Canyamelar es dividirà en dos intervencions: d’una banda, Comerç rehabilitarà tota la façana i cobertes de l’edifici per a fer-lo més atractiu per a la clientela. I, per un altre, hi ha una actuació prevista en la Nau de Ponent del recinte, que es dirigeix a facilitar la venda en línia dels productes. Per a això, es crearà una consigna frigorífica en la qual es guardaran les compres realitzades per internet o per telèfon fins que cada client puga passar a recollir-les, en un punt que estarà obert en horari de vesprada. El projecte de la Nau de Ponent ix a la licitació per 305.800 euros i un termini estimat d’execució de 3 mesos. “Es tracta d’un projecte que forma part de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del Barri Cabanyal-Canyamelar-Cap de França (EDUSI3C València), que està cofinançada pel Fons Europeu FEDER”, ha recordat el vicealcalde.

La Junta de Govern Local ha aprovat també en el Cabanyal el projecte tècnic d’execució per a les obres de rehabilitació funcional de les façanes i la coberta del mercat, redactat per la mercantil Tomas Llavador Arquitectes i Enginyers SL, de manera que es puga iniciar la licitació de les obres, el pressupost de les quals és de 787.045,75 euros.

Pel que respecta al Mercat de Jesús, la Junta de Govern Local ha adjudicat el contracte d’execució de les obres de renovació d’instal·lacions tècniques per a la millora de l’eficiència energètica del recinte, una obra que permetrà la renovació de les instal·lacions de climatització i d’il·luminació, la qual cosa millorarà 2 o 3 lletres la qualificació energètica de l’edifici. Tal com ha assenyalat Campillo, “volem convertir estos espais no sols en punts de venda de productes frescos i de proximitat, sinó que també en punts amb una responsabilitat clara amb la qüestió energètica”. L’actuació ha sigut adjudicada a la mercatil Fulton per un import de 263.688,97 € euros.

Finalment, la Junta de Govern ha aprovat contractar l’execució de les obres de construcció de mercat agroecològic de Castellar-l’Oliveral, amb un contracte a licitació per import de 904.000 euros (IVA inclòs), i un termini estimat d’execució de 9 mesos. “Es tracta d’un projecte que pretén impulsar l’alimentació saludable i la comercialització dels productes de quilòmetre zero, amb productes portats directament pels agricultors des dels seus camps”, ha explicat Sergi Campillo, qui ha subratllat que es tracta d’una mena de venda directa de llarga tradició en moltes ciutats europees. El projecte preveu una construcció oberta, que servisca per a la venda d’aliments frescos i puga complir també una funció com a espai de trobada ciutadana.

El mercat s’habilitarà en la plaça de la Figuereta de Castellar-Oliveral, “i es transformarà en una plaça multiús que disposarà d’espais que permetran acollir diferents actes i celebracions cíviques. A més comptarà amb zones de descans, jocs infantils i de trobada”. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana ha explicat que la voluntat de l’Equip de Govern és impulsar la creació d’una xarxa de mercats d’este tipus en tota la ciutat, “atés que és una de les accions més efectives de suport al sector eco-agrari i a l’economia de proximitat”.

Suport per a la igualtat de les persones LGTBI

La Junta de Govern ha aprovat també hui la convocatòria de 2022 de subvencions a associacions i entitats sense ànim de lucre per a projectes que promoguen la igualtat de les persones LGTBI en el municipi. La convocatòria té un import màxim global de 30.000 euros, i serà en règim de concurrència competitiva (amb un import màxim a percebre de 10.000 € per projecte). El termini per a presentar la sol·licitud serà d’1 mes a comptar des de l’endemà a partir de la publicació d’esta convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.

“La finalitat d’esta convocatòria de la regidoria d Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI és impulsar la cooperació entre la iniciativa social i l’administració local per a optimitzar els recursos existents, coordinar i complementar les actuacions municipals que es desenvolupen des de la Regidoria, i impulsar i fer costat a les actuacions del moviment associatiu que fomente la igualtat de les persones LGTBI en tots els àmbits de la vida i lluita contra tota discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar”, ha explicat Campillo.

Carril bici al costat del Pont dels Arts

També hui ha sigut ha aprovat el projecte que completarà el carril bici en el marginal nord de l’antic llit del Túria, un nou eix que completarà la connexió directa, segregada i en calçada del Bioparc en el Pont dels Arts i la connexió amb l’Anell Ciclista. El projecte és finançat al 90% per la Unió Europea, i permetrà completar una de les connexions ciclables més sol·licitades pels veïns i veïnes de Campanar i Sant Pau.

El nou eix tindrà 1.625 metres de longitud, i la seua habilitació suposarà una inversió de 454.193,99 euros (IVA inclòs), també finançats al 90% per la UE a través dels Fons Next Generation.

Zones de Baixes Emissions

Un altre dels assumptes de l’ordre del dia de la reunió de la Junta de Govern Local de hui ha sigut l’aprovació de la urgència en la tramitació del contracte per a la implantació de Zones de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat de València i també de l’assitència tècnica necessària per a desenvolupar la ZBE, “a fi d’impulsar una mobilitat que millore la qualitat de l’aire i la salut dels ciutadans per mitjà d’una reducció d’emissions de contaminants atmosfèrics”.

Sergi Campillo ha explicat que la urgència d’esta mesura es deu al fet que València, com totes aquelles de més de 50.000 habitants, han d’implantar una zona de baixes emissions abans del 31 de desembre de 2023, tal com marca la Llei de Transició Ecològica. El projecte, finançat al 90% d’un total de 10 milions d’euros per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation, té com a objectiu “impulsar mesures per a frenar la contaminació i descarbonitzar el nucli urbà de les ciutats”. En les pròximes setmanes es determinarà quin serà el perímetre de la ZBE, a quina tipologia de vehicles afectarà en funció de la seua antiguitat, i de quina manera s’aplicarà la restricció. De fet, ha afegit el vicealcalde, s’haurà de desenvolupar una ordenança específica per a això.

Finalment, la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte d’Ordenança municipal de protecció contra la contaminació acústica, que dona pas a una fase de recepció de les aportacions dels diferents grups municipals, amb les quals el text passarà de nou per la Junta abans del seu pas per la comissió d’Ecologia Urbana i la seua posterior aprovació inicial pel Ple. I després s’obrirà una última fase d’exposició pública durant un mes, per a passar a la seua aprovació definitiva pel Ple. I també s’ha acordat contractar l’execució de les obres de rehabilitació de la Nau 4 del Parc Central per a centre de joves i de serveis socials, amb un pressupost d’actuació de més de 2,5 milions d’euros i un termini d’execució és de catorze mesos.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: