L’Ajuntament de Valencia adjudica el contracte de conservació i manteniment de les séquies i canals de l’Albufera

La Junta de Govern Local ha adjudicat el contracte dels servicis de conservació i manteniment de ribes, canals i séquies de titularitat municipal del llac de l’Albufera. El nou contracte, que té una durada fins a 2027, ascendeix a 300.000 euros, el triple que el vigent en l’actualitat, que és de vora 100.000 euros. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha explicat que “l’àmbit d’actuació d’este contracte és molt gran perquè l’Albufera té, al terme municipal de València, 25 kilòmetres de perímetre i 65 kilòmetres de canals de titularitat municipal”.

Per al vicealcalde, les séquies “necessiten un manteniment constant perquè es formen sediments, es van acumulant sediments als canals i s’han de dragar periòdicament i s’han de conservar les motes, que són les separacions que hi ha entre els camps d’arròs i estos canals, i que permeten el control hidràulic dels camps d’arròs”. A més, segons Campillo, “cal reforçar les motes amb estos sediments que es van extraent de la base dels canals”.

La contracta de neteja i dragatge s’ocupa de la retirada dels dipòsits de materials que s’acumulen al fons del llac per tal d’evitar rebliments, afavorir el manteniment de la biodiversitat del llac i permetre la nidificació dels ocells. Les ribes i brins del llac pateixen una colonització constant de vegetació d’aiguamoll que, unida a la humitat i la temperatura, dificulten la navegabilitat i impedeixen que circule l’aigua. Molts dels canals, a més, són vies de navegació turística, recreativa i de pesca, a més d’aprofitar-se per al desguàs dels camps d’arròs.

L’empresa adjudicatària és Excavaciones Vela SL. La durada del contracte és de quatre anys i el cost és de 300.000 euros, el triple que l’actual, que es va adjudicar el 2018 per 99.996’82 euros anuals.

Falles 2023

A més, el govern municipal ha aprovat hui la segona tongada de subvencions a les comissions falleres de la ciutat per la construcció de les falles grans i infantils de l’any 2023. En total, s’ha donat el vistiplau a la concessió d’ajudes a 65 comissions falleres de València, que rebran 558.889,25 euros.

Les ajudes aprovades hui se sumen a les que ja es van atorgar en la reunió de la Junta de Govern del passat 16 de març, que arribaren a 269 comissions de la ciutat per valor d’altres 2.083.435’87 euros.

En total, l’Ajuntament concedirà enguany un total de 2.972.444’16 euros a les comissions falleres de la ciutat per a la plantà de les falles grans i infantils corresponents a l’any 2023.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: