L’Ajuntament de Valencia aconsegueix l’accessibilitat en la pràctica totalitat dels edificis municipals

El Servici d’Arquitectura i el de Centrals Tècnics de l’Ajuntament han iniciat esta setmana les obres per eliminar barreres arquitectòniques en l’entrada de l’edifici conegut com a antic Hostal de Morella on s’ubica el Centre de Servicis Socials Municipal de Ciutat Vella i un espai cultural juvenil. “Amb l’eliminació d’estes barreres arquitectòniques, este Ajuntament aconsegueix que la pràctica totalitat dels edificis municipals siga accessible”, ha manifestat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, qui ha assegurat que, “després de fer una extensa i rigorosa auditoria en 2015, València ara és una ciutat més inclusiva que fa 7 anys, ha eliminat barreres arquitectòniques en 46 edificis municipals i amb este fi l’Ajuntament ha invertit més de 2 milions d’euros”.

Entre els edificis que ja són accessibles per a tota la ciutadania es troba el Museu de la Ciutat a Ciutat Vella; les Alcaldies de Benifaraig, Benimàmet-Beniferri, i Borbotó; i el Centre d’Atenció a les Persones Sense Sostre del carrer dels Soguers a Ciutat Vella; També han sigut objecte de millores les Biblioteques “Azorín”, a Patraix; “Josep Maria Bayarri”, a Rascanya; i “Al-Russafí”, a Russafa; així com els Banys Públics del Parc de Benicalap, i ara el Messó de Morella.

“Este pla no sols respon a la necessitat d’adaptar-nos a la legislació vigent sobre accessibilitat sinó que també mostra el model de ciutat amb què el govern de Joan Ribó està compromés, una de ciutat inclusiva on el que importa són les persones i garantir el seu accés en igualtat de condicions als servicis i a totes les oportunitats que la ciutat oferix”, ha explicat Lluïsa Notario.

Pel que fa a les obres a l’esmentat hostal, catalogat com a Bé de Rellevància Local, estes permetran millorar l’accessibilitat amb intervencions com la rebaixada del marc de la porta. Entre altres treballs també es consolidarà la porta gran ajustant l’alçada de pas per als vianants i es col·locarà una rampa de fusta. Este edifici, que data del segle XIX, té els seus orígens en dos cossos edificats: la fonda-posada del segle XV i l’edifici d’habitatges del XIX; I va ser rehabilitat de manera integral entre els anys 1993-1995 per l’arquitecte Carlos Manglano de Mas.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: