L’Ajuntament de Torreblanca crea el Consell de Participació i Transparència per donar veu als veïns

L’Ajuntament de Torreblanca continua fent passos de cara a convertir-se en un referent a l’hora d’obrir la gestió de l’equip de Govern a totes les veïnes i veïns del poble. En aquesta línia, l’alcaldessa Tania Agut acaba de constituir el Consell de Participació i Transparència, complint així el seu compromís de donar veu a totes les persones que viuen al poble i gestionar el Consistori tenint en compte les inquietuds i necessitats de tots.

Tania Agut va celebrar aquest dimecres la primera reunió amb els veïns, en què va estar acompanyada per les regidores Zenaida Espejo i Gema Edo. L’alcaldessa va explicar als assistents a l’Ajuntament que “ja em vaig comprometre, tant en campanya com a l’hora d’assumir l’alcaldia de Torreblanca, que la participació i la transparència serien les línies principals del meu Govern i aquest consell només quatre mesos després d’iniciar la legislatura és el primer senyal que complim la nostra paraula”.

Durant la constitució del Consell de Participació i Transparència, l’equip de Govern també va crear comissions sectorials de turisme, cultura, esports i medi ambient. En total són 40 les persones que formen el Consell, on hi ha representació política i tècnica, amb personal municipal, així com representants d’associacions del municipi i de la societat civil.

Es tracta d’un pas fonamental per continuar avançant a la recerca de l’objectiu que Torreblanca es constitueixi com a municipi turístic, cosa que ajudaria molt el poble a avançar tant en promoció externa com en creació d’oportunitats econòmiques i laborals. La participació és un requisit fonamental per assolir aquest objectiu, així com un mecanisme per apropar la política a la ciutadania i que participi en les decisions que s’adopten.

La participació com a hàbit aquesta legislatura a Torreblanca

Aquesta és la constitució oficial del Consell de Participació i Transparència, però no és l’única iniciativa posada en marxa per Tania Agut per informar, donar veu i facilitar que les persones que viuen al municipi puguin prendre part en la presa de decisions de l’equip de Govern.

Sense anar més lluny, fa un mes ja va convocar els veïns per informar-los i demanar la seva opinió sobre la situació econòmica de l’Ajuntament després de les dues darreres legislatures, en què l’anterior equip de Govern va deixar pràcticament a zero la partida de romanents del Consistori . Tania Agut va voler informar personalment les persones que van voler participar en una reunió oberta a tots els passos que havia de fer per equilibrar el pressupost municipal.

Més recentment, fa un parell de setmanes, l’alcaldessa de Torreblanca també va decidir obrir una enquesta entre les veïnes i veïns del poble perquè elegeixin quin tipus de llibres volen que compri per ampliar l’oferta de publicacions a la biblioteca municipal.

Per això, fins aquest proper dimarts 24 d’octubre, tothom qui vulgui pot participar a la campanya ‘Anima’t amb la lectura’, que està oberta a totes les persones que vulguin tant en format on line com de forma presencial omplint el qüestionari en paper que s’ofereix a la biblioteca, on cal concretar el rang d’edat i el gènere literari que es prefereix.

Així, l’equip de Govern de Torreblanca i els tècnics municipals tindran en compte les propostes que es presentin a l’hora d’ampliar l’oferta de llibres a la biblioteca amb vista al futur. Podran fer-ho en format online al link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHYt7GTG6uQgCUEcJD9_yl5vm9OKx0rSywknkkyO3_dpoiJA/viewform i també de forma presencial a la biblioteca fins al proper 24 d’octubre.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “volem que siguin tant els usuaris en particular com els veïns del poble en general, els que ens diguin quins són els seus gustos i necessitats. Aquesta informació serà molt útil i la tindrem en compte a l’hora d’ampliar el catàleg d’adquirir llibres nous a la biblioteca municipal. És la forma més oberta i transparent de fer-ho, ja que seran les persones de Torreblanca les que triïn quin tipus de llibres volen que posem a la vostra disposició en el futur”.

Informació i Foto: Ajuntament de Torreblanca

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: