L’Ajuntament de Torreblanca aprova que els veïns que fraccionin l’IBI no paguin interessos des del 2024

El Ple de l’Ajuntament de Torreblanca ha aprovat una proposta de l’alcaldessa, Tania Agut, perquè a partir de l’any que ve cap veïna o veí que sol·liciti el fraccionament de l’impost de béns immobles ho pugui fer sense haver de pagar cap interès, com passava fins ara. Així, a partir del 2024 s’eliminarà aquesta obligació en tots aquells casos en què els propietaris sol·licitin el fraccionament i compleixin amb els pagaments en el període voluntari.

Tania Agut ha assegurat que “he portat aquesta proposta al Ple perquè existia aquesta possibilitat legal, sempre que l’Ajuntament ho sol·licités. A l’equip de Govern municipal, una vegada recollit l’informe favorable dels tècnics, hem volgut fer aquest pas perquè hi ha molta gent a qui li ve malament pagar l’IBI de cop i així ho podrà franccionar sense cap perjudici”.

L’alcaldessa de Torreblanca ha explicat que “una vegada que ho hem aprovat per unanimitat al Ple, tenim previst enviar des de l’Ajuntament informació a totes les persones que tinguin alguna propietat al municipi perquè sàpiguen com es poden beneficiar d’aquesta mesura. L’objectiu és que ningú no es quedi sense aprofitar-se d’aquesta possibilitat per problemes burocràtics o manca d’informació”.

D’aquesta manera, el Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir la modificació de l’ordenança fiscal que regula el pagament de l’Impost de Béns Immobles, a fi que es puguin establir la possibilitat d’obtenir ajornaments o fraccionaments del pagament de l’IBI sense meritació d’interessos de demora sempre que sigui en el període voluntari. Un cop aprovat, ara estarà un mes en exposició pública perquè puguin al·legar les persones que ho considerin.

Informació i Foto: Ajuntament de Torreblanca

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d