L’Ajuntament de Sant Jordi iniciarà ben aviat les obres per millorar els accessos a Panoràmica des de la N-232

Els habitants de Sant Jordi i especialment els de la Urbanització Panoràmica estan enhorabona perquè aviat començaran les obres per millorar els accessos des de la N-232. L’Ajuntament feia molt temps que treballava i negociava amb la Conselleria d’Infraestructures per poder emprendre aquests treballs de millora que, ara, sí que seran una realitat.

Es tracta de dos projectes que ja estan aprovats i s’iniciaran ben aviat. Tant, que ja s’han iniciat els treballs de condicionament per iniciar les obres en una de les dues fases. Totes dues actuacions s’executen a la carretera que uneix els dos nuclis urbans de Sant Jordi i Panoràmica, des de la N-232.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha destacat que “hi ha hagut sensibilitat per part de la Generalitat per invertir en un camí que realment assumeix molt de trànsit i que calia millorar urgentment. Gràcies a una inversió de gairebé 528.000 euros, aquesta obra permetrà ajudar a millorar la seguretat viària. Cal tenir en compte que és el principal accés des de la N-232 i que el fan servir molt tant veïns del poble i Panoràmica, com a turistes i visitants que acudeixen a gaudir dels serveis que ofereix la Urbanització Panoràmica Golf”.

Es tracta de dues feines per a l’acondicionament dels camins rurals de Sant Jordi i una altra per a l’adequació del camí d’Ulldecona. Una adreça d’obra està en mans del mateix Ajuntament de Sant Jordi i l’altra de la Conselleria d’Infraestructures directament.

L’obra d’acondicionament dels camins rurals Sant Jordi es troba a la línia d’ajudes per a ‘Acondicionament de camins rurals 2023′ de la Conselleria, encara que l’executa l’Ajuntament de Sant Jordi. “El pressupost base de licitació ha estat de 259.782,17 euros i ja només estem pendents que la Conselleria informe sobre si l’obra l’ha de realitzar l’Ajuntament a l’anualitat 2023 oa la de 2024”, ha explicat Iván Sánchez Cifre.

Pel que fa a l’obra per a l’adequació del camí d’Ulldecona, es fa a càrrec dels Fons REAC-EU, també de la Conselleria, que executarà les obres a través de TRAGSA. El pressupost base de licitació ha estat de 268.095,84 euros.

Treball constant per millorar la comunicació de Panoràmica

Cal tenir en compte que fa molts anys que l’Ajuntament de Sant Jordi treballa per millorar les carreteres d’accés a la Urbanització Panoràmica Golf, que a més de les persones que hi viuen, cada any rep milers de visitants, especialment en els períodes de temporada alta. Per això ha realitzat molts treballs pel seu compte, malgrat les limitacions pressupostàries. I és que l’accés a Panoràmica des de l’autopista és una obra que ja es va fer juntament amb l’entitat urbanística i l’Ajuntament de Sant Jordi.

Sense anar més lluny, fa un any i mig van finalitzar les obres per millorar la seguretat viària de quatre quilòmetres de la carretera que uneix la sortida de l’autopista A-7 i la CV11 amb la urbanització Panoràmica Golf. D’aquesta manera, l’equip de Govern va complir el compromís per agilitzar aquesta actuació i que la carretera estigués lliure d’obstacles i fos molt més segura i còmoda.

Cal tenir en compte que és una infraestructura vital per al desenvolupament urbanístic i econòmic per a tots els veïns del poble, perquè enllaça la carretera CV-11 i l’entrada a l’Autopista A-7 amb el gran pol d’atracció esportiva i turística d´aquesta zona del Maestrat que és Panoràmica. A més, es va invertir mig milió d’euros més per continuar ampliant i millorant el ferm i la senyalització d’aquesta carretera tan important pel poble com per tota la comarca.

Iván Sánchez Cifre ha insistit en la necessitat d’emprendre les obres de la carretera a Panoràmica perquè és una infraestructura vital per al futur del poble. Cal tenir en compte que el turisme esportiu és clau per generar llocs de treball i ajudar a consolidar la població al municipi.

Informació i Foto: Ajuntament de Sant Jordi

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d