L’ajuntament de La Pobla del Duc millorarà les seues condicions financeres per préstecs amb el Fons de Finançament

La Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics (CDGAE), ha acordat modificar les condicions financeres de les operacions formalitzades per les Entitats Locals fins a 31 de desembre de 2021, amb préstecs pendents d’amortitzar i subscrits en el marc del Fons de Finançament a les Entitats Locals. D’aquesta manera, l’acord contempla l’ampliació del període d’amortització dels citats préstecs.

L’objectiu de la mesura és millorar les condicions financeres amb aquest mecanisme extraordinari, per a dotar de major flexibilitat als terminis de devolució d’aquestes, la qual cosa permetrà alleujar les càrregues financeres.

El ple de l’ajuntament de La Pobla del Duc va aprovar el passat 6 de juliol, per unanimitat, una sèrie de modificacions, on s’inclou ampliar el període d’amortització en deu anys a les quantitats pendents d’amortitzar subscrits en el marc del citat Fons.

L’ajuntament de la Pobla del Duc pot acollir-se a la mesura, ja que és una entitat que ha presentat la liquidació dels seus pressupostos generals abans de l’1 de juny passat i ha d’assumir una elevada càrrega financera a partir d’enguany per préstecs formalitzats amb el Fons.

L’import del préstec finançat i que s’acollirà a aquesta ampliació del termini d’amortització és de 483.334,14 €.

En l’actualitat, el deute financer de La Pobla del Duc suposa un import d’1.353.597 d’euros per préstecs que es van signar en 2009, 2010 (amb els governs del Partit Popular) i en 2012, per un préstec ICO per dur a terme pagaments pendents a proveïdors heretats del període de govern del PP a la localitat.

Aquest endeutament va provocar la necessitat i l’obligació d’implantar un pla d’ajust que segueix en vigor en l’actualitat, a conseqüència dels deutes provocats per la gestió del Partit Popular en els seus anys de govern des de 2003 fins a 2011.

L’alcalde de la localitat, Vicent Gomar, destaca que “des de 2011 fins ara, els  diferents governs del PSPV a la Pobla del Duc hem demostrat que és possible  una gestió eficient i eficaç, reduint l’endeutament i dotant a la població d’uns molt bons serveis públics sense generar més deute”. A més, l’alcalde conclou que “s’ha complit amb el pla d’ajust que vàrem dissenyar i segueix en vigor per la seua eficàcia.”

Per a dur a terme l’amortització del préstec esmentat de 483.334,14 €, la Secretaria General de Finançament Autonòmic i Local aprovarà una resolució en execució d’aquest acord, indicant terminis i forma d’aplicació de la mesura. En qualsevol cas, les modificacions de les condicions financeres hauran d’estar aplicades en els contractes de préstec abans de l’1 d’octubre de 2022.

Vicent Gomar, alcalde de La Pobla del Duc, agraeix en nom del consistori “la sensibilitat que ha tingut el ministeri d’Hisenda amb l’ampliació del període d’amortització d’aquest préstec”.

Informació i Foto: Ajuntament de la Pobla del Duc

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: