L’Ajuntament de Castelló posa en marxa la seua nova web municipal més àgil, intuïtiva i participativa

L’Ajuntament de Castelló comptarà des d’aquest dilluns amb una nova web municipal (www.castello.es) amb el qual posa a la disposició de la ciutadania una eina més àgil, intuïtiva, visual, participativa i que s’adapta a qualsevol dispositiu. La regidora d’Innovació Digital, Monica Barabás, ha presentat aquest dilluns el nou portal que es posarà en marxa al llarg del dia. “L’Ajuntament de Castelló disposarà a partir d’ara d’una web que s’adapta a les necessitats i normatives actuals, substituint l’actual portal que s’havia quedat tecnològica i funcionalment obsolet”, ha indicat.

Barabás ha explicat la necessitat de disposar d’un portal corporatiu que complira amb la normativa sobre accessibilitat de llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic. Així mateix, ha destacat que el projecte s’ha impulsat amb fons europeus. “Es tracta d’una inversió cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del programa operatiu de creixement sostenible i integrat en l’estratègia Edusi”, ha indicat. En concret, el projecte s’emmarca dins de l’objectiu temàtic 2: Millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i l’accés.

“La nova web ofereix una nova estructura i disseny de continguts més àgil, intuïtiva i participativa, la qual cosa es tradueix en què la ciutadania podrà accedir a la informació d’una manera més senzilla i ràpida”, ha apuntat Barabás. La regidora d’Innovació Digital ha destacat a més que la nova web “té un nou estil i una nova imatge més moderna que aporta una experiència més amigable i còmoda”. A més, ha sigut desenvolupada amb tecnologies d’última generació que ha permés incorporar funcionalitats avançades com un cercador més eficient, que facilita l’accés a la informació i redueix el temps de cerca.

El nou portal compta amb més de 20.000 continguts i es tracta d’un portal completament ‘responsive’, és a dir, que s’adapta a qualsevol dispositiu com a mòbils o tauletes.

El projecte parell la posada en marxa de la plataforma ha comptat amb una inversió de 170.000 euros (més IVA), en diverses anualitats, destinat a la confecció, desplegament i posada en producció del portal municipal. Una inversió que inclou tota una sèrie de solucions tecnològiques i productes per a poder cobrir les funcionalitats específiques de l’Ajuntament.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: