L’Ajuntament de Castelló instarà la Generalitat a no retallar el servei d’emergències CICU de Castelló a petició de el Partit Popular

L’Ajuntament de Castelló cridarà “NO” unit contra la retallada de l’servei d’emergències CICU de la capital de la Plana gràcies a una iniciativa de el Partit Popular. La portaveu de Grup Municipal Popular Begoña Carrasco celebra que la resta de grup polítics hagin aprovat en Junta de Portaveus la declaració institucional de l’PP, que dijous serà ratificada en el ple, per demanar a el govern de la Generalitat Valenciana, presidit per Ximo Puig, que abandoni les seves intencions de retallar el servei d’emergències de la província de Castelló amb seu a la ciutat i desmantellar el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) que actualment opera des de l’Hospital la Magdalena amb 13 treballadors (7 metges i 6 locutors ), que perdran els seus actuals llocs de treball, deixant de prestar assistència des d’aquesta base a tota la província.

“El Ple municipal parlarà i deixarà clar que la ciutat de Castelló s’oposa a una retallada planejat des del 2016, a l’marge dels sanitaris i dels professionals de les emergències, que restarà proximitat, immediatesa i eficàcia a l’servei, tan fonamentals en el temps de resposta per salvar vides. Ens alegrem que els socialistes s’hagin adonat de la importància de seguir mantenint el CICU a la nostra ciutat, després que la setmana passada s’abstinguessin en el ple celebrat a la Diputació. Traslladar la base d’operacions a València és una irresponsabilitat en plena pandèmia, que restarà qualitat assistencial als castellonencs “, assenyala Carrasco.

La líder del Partit Popular a Castelló de la Plana, denuncia que “el Consell de Ximo Puig està decidit a passar el corró i donar per tancat el CICU a Castelló sense ni tan sols esperar-se a la resolució d’al·legacions presentades davant tal despropòsit, entre elles les que ha presentat el Partit Popular. Es tracta d’una tisorada més en la prestació de serveis públics als castellonencs que se suma a l’acomiadament de més de 600 professionals sanitaris en tota la província que es van incorporar de reforç en la lluita contra el Covid i que a partir d’el 31 de maig es veuran al carrer, tal com se’ls ha comunicat via WhatsApp. L’esquerra només retalla serveis públics, sense pensar en que les seves decisions polítiques poden costar vides “.

Segons el parer de la portaveu Popular, la desaparició de l’CICU de Castelló, “no és l’únic desmantellament que porta el segell de l’esquerra. També ho estan fent a poc a poc a l’Hospital Provincial, que era el vaixell insígnia de la nostra Sanitat, causant un empobriment de la sanitat pública, amb llistes d’espera quirúrgiques de fins a set mesos. A més seguim amb quatre consultori tancats a la capital i els que absorbeixen el volum de pacients derivats estan col·lapsats “.

Davant el decret que planteja la desaparició dels CICU de Castelló i Alacant, els Populars consideren que considerem, que no es pot prescindir dels dos CICU provincials, que amb mínim personal gestionen, amb l’experiència de més de 20 anys de coordinació i alta especialització, les urgències i emergències locals i provincials.

Cada CICU coneix bé a el personal assistencial dels SVB i SAMU de tota la província, la qual cosa contribueix a un millor enteniment i comunicació de dades significatives de l’emergència, coneixement d’estat de carreteres, amb el personal sanitari de residències de la tercera edat, de seus torns i peculiaritats, dels centres sanitaris públics i privats. Hi participen periòdicament en simulacres d’incendis, riscos diversos en polígons industrials com és el cas de l’Serrallo, Aeroport Castelló, empreses químiques, refineria de BP, entre d’altres.

Per tot això, el Partit Popular considera que la desaparició de l’organització provincial del CICU autonòmic suposaria un allunyament dels ciutadans de la gestió de les emergències, una volta enrere en el model territorial d’assistència sanitària.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: