DestacatEducacióPolítica

L’Ajuntament de Castelló es suma a la UJI en la inclusió educativa a través de la música al CEIP Sant Agustí

La Universitat Jaume I, en el marc del projecte d’innovació educativa ‘Interdisciplinarietat per a la consciencia dels ODS en el futur emprenedoria’, ha celebrat una jornada sobre flamenc com a eina de transformació social al CEIP Sant Agustí, per tal de treballar valors d’inclusió a través de la música i la pedagogia musical. En la jornada, que ha comptat amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, el CEIP Sant Agustí, i l’Associació de Veïns del Barri Sant Agustí i Sant Marc, ha comptat amb la presència de la coordinadora del projecte i professora de l’UJI, Ana M. Vernia; el regidor d’Educació Francesc Mezquita, i el director del CEIP Sant Agustí, José M. Román.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat el valor d’aquest tipus de projecte perquè «cada vegada és més important adaptar-se a la realitat dels centres per tal de millorar les eines educatives, i això és el que s’està fent al CEIP Sant Agustí mitjançant un programa interdisciplinar a través de la música, que motiva l’alumnat adaptant els continguts educatius al currículum. Aquesta és la principal empremta d’aquest programa: tractar de tornar a motivar, ficant el focus en altres disciplines educatives, de cara al seu futur laboral», ha apuntat.

A més, Mezquita ha explicat que l’objectiu és constituir un Pla Municipal d’Inclusió Escolar en 2023 amb el qual oferir eines de treball i recursos a centres singulars, abans CAES, perquè tenen una població escolar amb una certa vulnerabilitat. Així, ha afirmat que «la intenció és fer extensius aquests programes i a poder ser, de la mà de la Universitat Jaume I, per a millorar les nostres eines educatives en les zones més vulnerables de la ciutat de Castelló. És la única manera de generar projectes potents i generar infraestructures que donen lloc a eixe tipus de projectes i fer una discriminació positiva per a avançar en la seua inclusió. No podem deixar de banda que són centres singulars, i per tant, necessiten eines singulars».

En la sessió, Antonio Jumilla, professor i ponent del taller, ha involucrat i ha fet participar tant l’alumnat com el professorat assistent a través de la música i el flamenc, i ha posat en valor aquestes arts com una eina idònia per a l’educació i la inclusió.

Vernia ha agraït el suport a aquesta iniciativa, així com la resposta i implicació per part de totes les entitats que hi participen i ha apuntat que «la música, i el flamenc en aquest cas, pot ser una eina motivadora per a alumnat que els anime a continuar amb els estudis i a treballar destreses com ara la resiliència, lligada als valors de l’emprenedoria».

Pel que fa al projecte d’innovació educativa, en el qual participa professorat i estudiantat dels quatre centres de l’UJI, Vernia ha explicat que posa en valor l’aprenentatge servei i els ODS en la formació dels futurs professionals de l’UJI. «Amb aquest projecte la responsabilitat dels futurs emprenedors i emprenedores s’enriqueixen dels valors educatius de la música i les ciències socials. A més, a través de l’aprenentatge servei es realitza una acció positiva sobre la societat al mateix temps que s’incideix en la formació i educació, amb la música com a eina i eix vertebrador interdisciplinari entre acadèmia i societat», ha assenyalat.

 

 

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint